78'
... (kopbal)

2e klasse/3e klasse 2G) winnaar 2E - winnaar 2F

16 juni 2018 12:00

GDA 2 ontving  zaterdag 16 juni op het eigen Sportpark Madestein SVS 2 uit Capelle a/d IJssel, na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 2-1 voor de rood/witten. Met dit resultaat handhaaft GDA 2 zich in de tweede klasse.

GDA 2 was in de nacompetitie gekomen door in de competitie als tiende te eindigen met 3 gewonnen wedstrijden 12 gelijke spelen en 7 verliespartijen behaalde het 21 punten.  Het scoorde 27 keer en kreeg 42 goals tegen. Na de eerste ronde van de nacompetitie Be Fair met 3-1 te hebben uitgeschakeld was het in de tweede ronde met 3-2 te sterk voor Kagia 3.  SVS 2 kwam in de finale door winst van 4-2 op ARC 5 en Maasdijk (2-2) nadat het de penalties beter had genomen.

Onder leiding van een neutraal arbitraal trio was het kunstgrasveld het strijdperk en al in de allereerste minuut kreeg GDA een flinke domper te verwerken, doelman Chris Wunnink ging bij een doeltrap finaal door zijn knie heen. Wunnink kon gelukkig door de verzorger opgelapt worden en besloot verder te gaan.  In de eerste 20 minuten had SVS 2 duidelijk het betere spel, en beperkte GDA zich tot wat uitvallen, daarin had het de kans om via Tim aan de Wiel op voorsprong te komen maar in deze fase werd er nog niet gescoord. Ook werd Tim ten onrechte afgevlagd toen hij alleen voor de keeper verscheen. Middenvelder en zwoeger Sander Lorsheyd brak de wedstrijd open met een prachtig pegel die in de bovenhoek verdween 1-0.
Met deze tussenstand brak de rust aan.
In de tweede helft een gelijk opgaande wedstrijd met wel de betere kansen voor de thuisploeg waarvan een dot van een kans voor Kevin van der Valk, een verre inworp van Sander Losheyd stoot zo langs de verdediging van SVS en Kevin van der Valk stond moederziel alleen bij de tweede paal maar schrok zo van de kans dat hij de bal op de buitenkant van het aluminium kopte. Na een mooie aanval via Rodier Hussain Ali die zijn schot zag afketsen trok Rodier in tweede instantie de bal voor waar Tim aan de Wiel de bal doorkopte naar Ron Huisman die van dichtbij de 2-0 tegen de touwen joeg. Twaalf minuten voor tijd kwam SVS 2 nog terug via de aansluitingstreffer maar na 95 minuten hield de scheidsrechter het voor gezien en was de missie geslaagd.
Hulde voor GDA 2 en zijn begeleidingsteam dat door dit resultaat in de reserve tweede klasse blijft.

Na afloop hing Kevin van der Valk zijn schoenen in de spreekwoordelijke wilgen.