2 - 2

Quintus 2

Mannen, 2, 2e klasse B

28 april 2018 12:00

GDA 2 speelde zaterdag een thuiswedstrijd tegen Quintus 2, de Loosduiners namen een 2-0 voorsprong maar de Heulenaren kwamen laat in de tweede helft langzij 2-2.
GDA 2 starte goed met veel balbezit en kansen en al vroeg in de wedstrijd was daar de voorsprong. Tim aan de Wiel werd op de rand van de 16 gevonden en tegendraads schoot hij de bal in de verre hoek. Binnen 20 minuten waarin Quintus geen kans kreeg verdubbelde GDA 2 de score, Mark Zoutendijk punterde van dichtbij de bal langs de Quintus doelman 2-0.  Vlak daarna kreeg Tim aan de Wiel een dot van een kans maar waar vorig seizoen de ballen van de flegmatieke linkeraanvaller wel doel troffen verdween de lob van Tim nu naast het vijandelijke doel. GDA had in die eerste helft veel balbezit maar vergat de score uit te breiden en dan voor de rust soorde Quintus ook nog eens een lucky aansluitingstreffer. Via een ogenschijnlijke ongevaarlijke vrije trap verdween de bal via een GDA verdediger achter de eigen doelman 2-1. Quintus moet uit hun eerste doelpunt en dat het NUL kansen in die eerste omgang had gehad en toch maar 2-1 achter stond moed geput hebben want ze kwamen in de tweede helft sterker dan de eerste helft uit de kleedkamer. GDA 2 verprutste nog wat kansen op een grotere score en Quintus kwam, nadat ze al een waarschuwing met een bal op de paal hadden gegeven, 5 minuten voor tijd toch nog langzij 2-2. In de laatste minuut de allergrootste kans voor GDA om toch nog tot drie punten te komen, Tim aan de Wiel ging op links goed door en vond bij de tweede paal Ron Huisman maar zijn inzet verdween jammerlijk op de paal. Met deze 2-2 kwam GDA 2 al tot het tiende gelijke spel en staat het nog steeds op een p/d plaats. Met winst in de laatste drie wedstrijden kan de ploeg van Jan Kloor & Arjan Weijsenfeld zich nog handhaven in de reserve tweede klasse maar het wordt met de week lastiger. Lukt directe handhaving via de competitie niet dan zal GDA 2 moeten gaan spelen in de nacompetitie voor behoud of degradatie, maar met drie wedstrijden te gaan moet het besef om alles op alles te zetten wel aanwezig zijn.

De volgende wedstrijd speelt GDA 2 op 12 mei uit bij Delta Sport 2 in Vlaardingen aanvang 11.00 uur.