Competitie

Mannen, 2, 2e klasse B

23 september 2017 12:00

Onbekend

Promovendus GDA 2 stond in Maasdijk aan de start van een nieuwe competitie en mag na deze wedstrijd terug zien op een prima optreden in de reserve 2e klasse,  na een 0-0 ruststand eindigde de wedstrijd tegen v.v.Maasdijk 2 in gelijkspel 2-2 en werd het eerste punt bijgeschreven.

GDA 2 dicteerde vanaf het begin het spel en er kwamen ook kansen, maar Tim aan de Wiel zag zijn inzet net voorlangs gaan en Patrick Kruis zijn inzet vanachter zijn standbeen werd ternauwernood van de lijn gehaald.  Johan Verbrugge die alleen op de Maasdijkse doelman af mocht gaan kon niet tot een openingstreffer komen, en ook een schot van weer Patrick Kruis kon de Maasdijkse doelman nog net onschadelijk maken. Daarbij opgeteld een actie van de GDA voorhoede waar drie aanvallers tegenover twee verdedigers stonden mag ook beter uitgespeeld worden. Voor verbetering vatbaar is dus "kansen benutten," want als je op dit niveau de 100% kansen die je krijgt niet benut maak je het jezelf lastig,  want wij telde langs de kant voor rust vier/vijf opgelegde kansen waar er toch wel twee van in mogen.

Na de rust kwam GDA dan toch op voorsprong, Tim aan de Wiel werd de diepte ingestuurd en aangekomen bij het strafschopgebied kapte Tim naar rechts en schoot de bal op de lat, Joey Mejan kon met zijn allerlaatste kracht de terugspringende bal via de vingertoppen van de doelman in het Maasdijkse doel werken 0-1.  GDA 2 speelde lekker en zocht verder de aanval waar misschien meer controle houden beter op zijn plaats was geweest. Binnen 7 minuten bogen de Westlanders hun 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong, eerst schoot Tim Vreeswijk de gelijkmaker ongelukkig in zijn eigen doel en zeven minuten later werd een vrije trap die GDA doelman Pim Bergmans niet goed onder controle kreeg in tweede instantie binnen gegleden 2-1. GDA rechte de rug en bleef geloven in een goed resultaat, een vrije trap van Tim aan de Wiel ging net aan Jeffrey van der Harst en de tweede paal voorbij en een lage schuiver van Tim ging ook maar net voorlangs. Terwijl de klok op 90 stond kwam Jeffrey van der Harst in een wirwar van spelers als winnaar uit de bus en werkte dan toch toch de verdiende gelijkmaker achter de Maasdijk doelman.

Volgende week speelt GDA een thuiswedstrijd tegen FC s-Gravenzande 4 aanvang 12.00 uur, om kwart voor drie start GDA 1 zijn eerste thuiswedstrijd tegen Mvv’27.