1 - 1

VDL 2

Mannen, 2, 2e klasse B

21 april 2018 12:00

GDA 2 trad zaterdag 21 april aan tegen het stugge VDL 2 uit Maassluis, GDA startte met Lennard Nijp in de basis en de rood/witte combinatie begon de wedstrijd goed. Vooral de op links opererende Johan Verbrugge werd meerdere malen gevonden en Johan maakte dankbaar gebruik van zijn ruimte die hij zichzelf verschafte. VDL had in die beginfase weinig in te brengen en de Maassluise trainer bevool een speler een blessure voor te wenden en zo kon hij zijn manschappen, in de blessure behandeling, beter instrueren hoe GDA bestreden moest gaan worden. Ook deze instructies waren bij de blauw/witten uit Maasluis geen garantie voor beter spel. GDA 2 had het betere veldspel en eigenlijk moet je dan je kansen benutten. Die kansen op een Loosduinse voorsprong waren er genoeg, Tim aan de Wiel zag een afstandsschot net naast het VDL doel verdwijnen maar de allergrootste was in de tweede helft voor Johan Verbrugge hij reageerde adequaat op een slecht verwerkte bal van de Maassluise doelman na een vrije trap van Tim aan de Wiel, Johan schoot in zeer kansrijke positie naast. In de slotfase pakten VDL een onterechte voorsprong maar niemand uit Maassluis taalde daar naar. Uit een vrije trap leek een GDA speler ongelukkig via zijn lichaam het laatste zetje te geven waar GDA doelman Pim Bergmans niet meer bij kon. In de laatste minuut werd de ingevallen Mike v.d. Steenhoven binnen de 16 ten val gebracht en Mark Zoutendijk benutte de voor GDA toegekende penalty 1-1.  Dit was meteen ook de einduitslag.
GDA 2 speelt de volgende wedstrijd op zaterdag 28 april thuis tegen Quintus 2 aanvang 12.00 uur.