Valken'68 3

Mannen zaterdag, 2, 2e klasse/3e klasse 1-5) winnaar 1-1 - w nacompetitie

27 mei 2017 11:30

Rip, J.

GDA 2 behaalde zaterdag een 4-3 overwinning op Valken'68 3, door dit resultaat staat de formatie van Jan Kloor & Arjan Weijsenfeld in de finale van de nacompetitie voor promotie naar de reserve tweede klasse.

Valken'68 begon energiek aan de wedstrijd en zette GDA meteen onder druk, tot uitgespeelde kansen kwamen de Valkenburgers in die beginfase niet, en indien het gevaarlijk werd was daar de betrouwbare GDA keeper Cengiz Isik. GDA nam na een minuut of zes het heft in handen en kwam wel gevaarlijk door. Met een paar halve kansen bleef de stand in het eerste kwartier 0-0. Na ruim een kwartier ontsnapte aanvoerder Michael Vermeulen op links en schoot verrassend in, de Valken'68 doelman kon met zijn voet redding brengen maar de terugspringende bal werd een prooi voor Tim aan de Wiel en zijn inzet verdween via de vingertoppen van de keeper in het doel 1-0.  GDA drukte door en rook dat het het duel vroegtijdig kon beslissen, dit zou in de verzengende hitte waar twee drinkpauzes werden ingelast, wel lekker zijn. De 2-0 was uit het boekje, een snelle aanval eindigde bij Redouan Boutasgont en hij verschalkte voor de tweede maal de Valkenburgse doelman. Twee minuten later wees scheidsrechter J.Rip uit Pijnacker onverbiddelijk naar de stip omdat Lesley Kloor op onregelementaire wijze was gestuit. Kloor belaste zich zelf met het buitenkansje maar eens te meer bleek dat, indien je de strafschop verdient hebt je hem niet zelf moet nemen, de Valken doelman koos de goede hoek en de stand bleef 2-0. Bijna in de minuut hierna kwam GDA wel op 3-0, Redouan Boutasgont was te snel voor zijn tegenstander en bracht met zijn tweede doelpunt de Loosduiners op 3-0.  Na de rust kwam weer Valken'68 opzetten en kwam terug in de wedstrijd door de 3-1 te maken. Patrick Kruis bracht op aangeven van Nick Sadi en het overstapje van Lesley Kloor de stand op 4-1. GDA geloofde het wel en speelde een zeer matige tweede helft, kansen waren er weer voor de Peenbuikers maar het zou vanmiddag bij vier goals blijven. Valken'68 3 wilde er nog wel een wedstrijd van maken en met twee treffers kwamen zij nog dichtbij een remise maar de score bij de Valkenburgers stokte bij drie. Derhalve bracht dit de eindstand op 4-3 in het voordeel van GDA 2, en daarmee plaatst GDA 2 zich voor de finale.

Nadat de uitslag bekend was van ARC 5 - SVS'70 2 4-3 bleek dat GDA 2 het in een finale moet opnemen tegen ARC 5. De Alphenaren speelden in de zelfde competitie als de vorige tegenstanders Valken'68 3 en Rijnvogels 3.  ARC 5 behaalde de finale door twee overwinningen op sc Monster 4-2 en 5-7 en schakelde het SVS'70 2 uit door in Capelle een gelijkspel uit het vuur te slepen en in Alphen wonnen de rood/zwarten met 4-3.

Zaterdag 3 juni zal die finale gespeeld worden en begin van deze week zal bekend worden op welk neutrale terrein de Alphenaren en de Loosduiners de degens zullen kruisen.