GDA 2 in eerste wedstrijd van tweede ronde langs Valken'68 3.

Mannen zaterdag, 2, 2e klasse/3e klasse 1-5) winnaar 1-1 - w nacompetitie

20 mei 2017 12:00

Scheidsrechter

Arkelen, A. van

Onbekend

GDA 2 moest nadat het de eerste ronde in twee duels Rijnvogels 3 opzij had gezet dit keer 2 kilometer verderop onder de rook van Katwijk in Valkenburg (ZH) tegen Valken'68 3 aantreden.
De Peenbuikers vertrokken na een 1-2 ruststand met een 1-3 overwinning weer richting Loosduinen en beginnen dus volgende week zaterdag in de thuiswedstrijd met een voorsprong aan het tweede duel.
De uitslag was maar een magere afspiegeling van het aantal doelkansen want GDA kreeg heel erg veel kansen om de wedstrijd van volgende week tot formaliteit te kronen, maar de ploeg van Kloor/Weijsenfeld hield Valken'68 in leven. In het begin van de wedstrijd waren er voor de voorhoede van GDA al dikke kansen om de score te openen maar helaas zat het in die beginfase niet mee.
Zowel na een kleine 20 minuten Lesley Kloor draaide wat in het strafschopgebied en haalde maar eens uit, zijn droge knal verraste de Valken doelman in de korte hoek 0-1. Kort hierna een vrije trap voor GDA en weer Lesley Kloor liet de Valkenburgse doelman kansloos 0-2. In deze fase had GDA de mogelijkheid om door te drukken en had het de wedstrijd al in een vroeg stadium kunnen beslissen maar wat we al eerder memoreerden lieten de Loosduiners middels het niet voldoende energie in de wedstriijd leggen en het missen van kansen de Valkenburgers in leven.  Sterker nog uit een tegenaanval stond de GDA achterhoede even niet goed en kwam Valken’68 terug tot 1-2. Weer kreeg GDA kans om de score uit te bouwen maar het vizier stond niet echt op scherp, met een minimale voorsprong (1-2) werd de rust gehaald. Na de thee drong Valken’68 aan maar GDA doelman Cengiz Isik kwam niet in de problemen en in de counter kwamen er voor GDA wederom kansen om het duel in het slot te gooien. De grootste kansen waren voor Redouan Boutasgont, zijn inzet werd gepareerd door de keeper en Nick Sadi zijn schot belandde op de paal. Vlak voor tijd viel Jeffrey van der Meer in en binnen vijf minuten lag de bal wel in het vijandelijke netje, Nick Sadi ging op rechts goed door en had oog voor Jeffrey van der Meer die als gelegenheidsspits de bal prima in het doel schoof 1-3.
Een marge van twee doelpunten in het voordeel van GDA 2 is dus zaterdag 27 mei om 11.30 uur op Sportpark Madestein het uitgangspunt om deze ronde te overleven en richting een finaleplaats te gaan, maar zoals het spreekwoord luid "Nooit De Huid Verkopen Voor De Beer Geschoten Is".  Ook Valken'68 zal er volgende week alles aan gaan doen om in die finale te geraken.   Overigens gaat die finale (één wedstrijd op neutraal terrein) tussen de winnaar van GDA 2 - Valken'68 3 en ARC 5 - SVS 2  waarvan de eerste wedstrijd in een 2-2 gelijkspel eindigde.