GDA 1 sleept in Reeuwijk met negen man gelijkspel uit het vuur.

2 - 2

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse/3e klasse 3) MPK 3A - HPK 3B nacompetitie

20 mei 2017 14:30

Maat, H.J.A. van der

Zaterdagmiddag 20 mei vond op het Sportpark Groene Zoom in Reeuwijk de eerste wedstrijd van de tweeluik GDA 1 tegen CVC Reeuwijk 1 plaats.  Na een 0-1 ruststand in het voordeel van de Loosduiners eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Dinsdagavond 19.30 uur volgt de return op de thuishaven van GDA in Loosduinen. GDA had een roerige week achter de rug waarin alle hoofdrolspelers een aandeel hadden, en laten we zeggen dat de uitkomst geen winnaars kende. Dit snel terzijde want dinsdagavond werd door de technische leiding en de selectiespelers toch besloten om te gaan voetballen, het spelletje kan te leuk zijn om te doen en uiteindelijk gaat het daarom.

GDA en CVC Reeuwijk begonnen afwachtend en dit leidde niet tot veel doelgevaar, beide keepers werden nog niet op de proef gesteld. Na een kwartier kwam GDA beter in de wedstrijd en poeierde Fransesco Fens een bal via de vingertoppen van de Reeuwijkse doelman en de lat over. Vlak daarna kwam GDA op een 0-1 voorsprong, een hoge terugspeelbal kwam boven Fens en de doelman uit waar Fens de bal zodanig beroerde dat die langzaam in het doel verdween. Een opsteker voor de Loosduiners en GDA ging door daar waar de Reeuwijkers in deze fase naar adem hapte.  Voor rust waren er een paar kleine kansjes maar tot scoren kwamen, in het sportieve eerste gedeelte, beide ploegen niet.  Alleen Blnd Ahmed verdween als enige Loosduiner in het boekje van scheidsrechter van der Maat omdat hij na een overtreding ook nog de bal wegtikte, een onnodig kaart dus waar de jonge verdediger lering uit moet trekken. Na de rust een sterker opzettend CVC dat trachtte de bakens te verzetten, maar een GDA dat loerde op de counter. Tot echte uitgespeelde kansen kwam het niet en de wedstrijd kabbelde verder tot de 76e minuut. Blnd Ahmed beging volgens van der Maat een overtreding en pakte daarmee zijn tweede gele kaart, een hele zware straf omdat van een overtreding helemaal geen sprake was.  De scheidsrechter kreeg het drukker en i.pv. een achterbal voor GDA gaf de leiding een hoekschop aan CVC,  uit die hoekschop kwam weer een aanval en viel de gelijkmaker en GDA dat natuurlijk met 10 man stond wankelde ineens. De Reeuwijkers merkten dat en gaven vol gas en binnen vier minuten draaide het de score om van een 0-1 achterstand naar 2-1 voorsprong. In de fase daarna ontspoorde het overigens sportieve duel langs de zijlijn, een Reeuwijkse toeschouwer kreeg het aan de stok met de reservespelers en de boel escaleerde. Na het trek en duw werk en toen de kruitdampen waren opgetrokken kreeg GDA speler Glenn Sjouke de rode kaart voorgehouden, assistent scheidsrechter Marcel van Ekelenburg attendeerde de dienstdoende scheidsrechter dat niet Sjouke maar nummer 3 van GDA Wesley van Maren juist rood moest hebben en zo geschiedde. GDA stond met nog een kleine vijf minuten nu met negen spelers en een 2-1 achterstand op het veld. Gek genoeg waren de negen Loosduiners beter als de elf Reeuwijkers en vanaf de rand van het strafschopgebied schoot wie anders dan Fransesco Fens GDA met een fraaie schuiver naar de verdiende 2-2. Twee minuten later floot scheidsrechter van der Maat voor het einde van de wedstrijd.

Aanstaande dinsdag speelt GDA dus op het eigen Madestein tegen CVC Reeuwijk en tellen we vanaf 2-2 gewoon verder, de wedstrijd die om 19.30 uur aanvangt staat dan onder leiding van scheidsrechter O.A.Fonseca.