2 - 1

GDA JO11-1

Onder 11 zaterdag, JO11-1, Hoofdklasse 4

10 december 2016 8:30

Vandaag de wedstrijd tegen Concordia die vorige week knap van Quick wisten te winnen. Om 7.20 vertrokken we vanaf het parkeerterrein van GDA. Het eerste opvallende was een scheidsrechter die rondjes om het veld liep en de netten ging controleren.
In de eerste helft gebeurde er niet heel veel, het spel was erg rommelig. Concordia gaf weining ruimte weg, waardoor GDA moeite had om de bal in de ploeg te houden. Veel ballen werden op goed geluk weg getrapt en die waren zelden in de voeten van een teamgenoot. De scheidsrechter zorgde voor wat verwarring bij de kinderen en het publiek door na een verkeerd ingenomen ingooi de bal aan de andere partij te gunnen. Het leek erop alsof deze meneer dacht dat hij een champions league finale floot in plaats van een wedstrijd tussen 2 teams van jongetjes van 9 en 10 jaar oud. Dat een verkeerde ingooi over moet is prima, maar dit sloeg de plank volledig mis. Tel daar nog bij op dat als er een speler op de grond lag met pijn hij door liet spelen tot het spel dood lag. Ook aan het einde van de 1e helft hadden we hem helaas niet mee toen Bram alleen op de keeper af ging en een verdediger van Concordia Bram van achteren tackelde, zonder de bal ook maar te raken, maar volgens de scheidsrechter was er niks aan de hand.
De 2e helft was het al niet anders al kwam er wel wat meer ruimte waardoor GDA af en toe kon voetballen, maar Concordia ook wat meer ruimte kreeg, vooral voor acties van hun rechtsbuiten. Na een actie van deze rechtsbuiten die waarin hij de bal te ver voor zich uit speelde en deze toch nog wilde behouden met een wilde tackle met gestrekt been op DImitri, moest deze helaas het veld verlaten. Het leek een 0-0 wedstrijd te worden. Maar een goede actie van de spits van Concordia zorgde voor de 1-0, het leek erop alsof zij toch aan het langste eind zouden trekken. GDA kwam echter terug en Delano maakte er 1-1 van, in deze fase had GDA een licht overwicht. Maar Mitchel kon het eerste schot nog schitterend redden en zelfs bij de rebound zat  hij er nog aan, maar de bal ging over de lijn, 2-1... Er werd niet meer gescoord waardoor deze wedstrijd met 2-1 verloren ging, helaas...
Een rommelige wedstrijd en spelertjes hoorde je na de westrijd zeggen dat ze verloren hadden door een scheidsrechter die niet zo goed was. Dan zal je zelf toch ook wat meer moeten brengen om aanspraak te kunnen maken op een overwinning. Vandaag was dat niet genoeg, volgende keer beter! Bij de JO11-1 moeten alle spelers scherp en actief zijn om een goed resultaat te halen.