GDA 2 zet opgelopen achterstand na rust om in winstpartij.

BSC '68 2

Mannen zaterdag, 2, 3e klasse B

4 maart 2017 11:15

Geluk, J.M.

GDA 2 startte zaterdag in de thuiswedstrijd tegen BSC’68 2 heel matig aan de wedstrijd, de ploeg van het trainersduo Kloor/Weijsenfeld presteert wisselvallig maar staat toch nog op een keurige tweede positie van de ranglijst met 6 punten achterstand op koploper DSO 3.
Ook vandaag liep het vanaf het begin niet goed en leek de wedstrijd een kopie te worden van de wedstrijd vorige week in en tegen Schipluiden. Duel’s werden niet voor de volle 100% ingegaan en dat betekent ook op dit niveau dat het afgestraft wordt.  De Loosduiners willen graag in de top van de reserve derde klasse mee blijven doen maar dan moeten wedstrijden wel beter begonnen worden om geen onnodige schade op te lopen, te beginnen volgende week in Pijnacker tegen DSVP 3.

Zoals gezegd begon GDA weer matig aan het duel en kwam het op een terechte achterstand de 0-1 was curieus omdat een door een van richting veranderd afstandsschot doelman Cengiz Isik voor de eerste keer werd verslagen 0-1.  Ook door deze goal waren de Madesteinbewoners nog niet wakker geschud, de snelle handige spits uit Benthuizen scoorde op keurige wijze 0-2 en gooide er ook nog een heuse salto uit om dit te vieren.
Niet veel later kwam GDA terug in de wedstrijd Tim aan de Wiel werd in de diepte aangespeeld en bleef tussen twee verdedigers en voor de keeper uiterst koel en stifte de aansluitingstreffer binnen 1-2.  GDA kreeg in de eindfase van de eerste helft kans op kans maar de bal ging er niet in, en de ene keer dat GDA via Lesley Kloor scoorde had de scheidsrechter ergens een fout gezien waardoor de treffer geannuleerd werd, derhalve zochten beide teams met een 1-2 tussenstand de kleedkamer op.

Na rust een beter GDA dat snel de opgelopen achterstand goed wilde maken, dit lukte binnen 10 minuten want Tim aan de Wiel kneep goed naar binnen en had goed oog voor een tegenstander die een bal aangespeeld kreeg, Tim pikte het leer van de schoen af van zijn tegenstander passeerde de keeper en zette GDA op gelijke hoogte 2-2.  BSC’68 was niet aangeslagen door die goal want de ploeg uit Benthuizen kwam wederom op voorsprong 2-3.
GDA liet zien nu duidelijk meer te willen en zette aan,  en vrij snel produceerde het de gelijkmaker en was het weer Tim aan de Wiel die scoorde en hiermee een hattrick op zijn naam zette 3-3.   In die tweede helft was Tim aan de Wiel door zijn tegenstanders niet af te stoppen en hij was het die eerst Roy Hartman in de gelegenheid stelde om GDA voor het eerst deze middag op voorsprong te zetten 4-3 en ook gaf Tim de assist op Lesley Kloor die met de 5-3 aan alle onzekerheid een einde maakte. Tim aan de Wiel, via de rug van de Benthuizen keeper, zette zijn ploeg op 6-3.  Vlak voor het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Geluk werd Danny van Kesteren binnen het strafschopgebied van BSC’68 ten val gebracht en GDA keeper Cengiz Isik mocht vanaf 11 meter de zevende voor GDA binnen schieten. einduitslag 7-3.

Koploper DSO 3 won zijn wedstrijd en zette daarmee de tweede periode op hun naam.
Nummer drie Monster verloor waardoor GDA nu duidelijk de tweede plaats in handen heeft.
Volgende week begint de derde periode en speelt GDA 2 een uitwedstrijd tegen DSVP 3 dat zaterdag met 10-2 te sterk was voor Schipluiden 2.