GDA pakt na overwinning in Maasland de tweede positie

1 - 3

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

6 mei 2017 14:30

Maat, H.J.A. van der

Om klokslag half drie begon op een zonovergoten Sportpark “De Commandeur” in Maasland onder leiding van Scheidsrechter Erwin van der Maat de wedstrijd MVV’27 1 - GDA 1. Voor zowel de Loosduiners die inmiddels verzekerd zijn van een ticket voor de nacompetitie als de Maaslanders (kunnen niets meer) stond er vooraf niet veel meer op het spel.

In het begin van de wedstrijd een feller en beter GDA. Dit resulteerde al in de 3e minuut voor de eerste kans voor GDA, maar de inzet trof geen doel. Een kleine 10 minuten later ging Michael Nolet na een geweldige pass van good old Dennis Jos alleen op de Maaslandse doelman af maar door een mooie sliding van een MVV’27 verdediger werd ternauwernood een Loosduins doelpunt voorkomen.  Na een kwartier spelen kwam de eerste kans voor MVV’27 maar GDA doelman Sander van der Toorn wist de inzet te stoppen.  Beide ploegen speelden in deze fase met veel inzet en is het een gelijk opgaande wedstrijd. In de twintigste minuut schoot Jesse Zwaard namens MVV ’27 net naast het GDA doel, en dit bracht bij de Maaslanders iets meer moed en werd het net iets feller als GDA. Toch was het GDA dat in de 31e minuut aan de leiding kwam, na een corner van MVV’27 nam GDA razendsnel de bal over en zette spits Michael Nolet de Peenbuikers op een 1-0 voorsprong.  Vier minuten later was het alweer gelijk, een voorzet van Jordi Lems bereikte Dennis Louter en na een mooie actie van laatstgenoemde stond het weer gelijk 1-1. Tot aan de rust hield MVV het beste van het spel en kreeg zelfs nog wat kleine kansjes maar gescoord werd er niet meer. In de tweede helft weer een erg fel en goed voetballend GDA, en MVV’27 moest achteruit maar de Loosduiners kwamen niet tot scoren. Het eerste wapenfeit voor MVV’27 kwam in de 53e minuut, een hard schot ging net langs het doel van GDA. Kort daarna schoot MVV’27 net over het GDA doel. De 2-1 voor MVV'27 hing in de lucht. GDA trainer Dennis Roerade had net spits Fransesco Fens ingebracht en op Fens werd een overtreding in het strafschopgebied gemaakt, scheidsrechter van der Maat besliste penalty.  De 11 meter trap werd door Fransesco Fens zelf op een fraaie wijze benut 2-1. Voor Fransesco Fens betekende het alweer zijn 19e competitietreffer van dit seizoen.  In de 72e minuut dacht MVV’27 de gelijkmaker te produceren maar zowel de scheidsrechter als de grensrechter van GDA vhadden buitenspel geconstateerd en dus werd het doelpunt afgekeurd.  GDA besliste in de 82e minuut het duel, misschien was het niet helemaal de verhouding op het veld maar GDA speler Jeroen Mantel had daar maling aan en zette de Loosduiners op een 3-1 voorsprong.  Na deze derde Loosduinse treffer was het geloof er bij de Maaslanders uit en kabbelde de wedstrijd rustig naar het einde.
De Loosduiners passeerde door de resultaten het Wateringse KMD en staat nu op de 2e plaats in de rangschikking van de 3e klasse B. Indien deze positie volgende week in de laatste reguliere thuiswedstrijd tegen Ariston’80 gehandhaafd blijft maneuvreert GDA zich in een behoorlijke uitgangspositie voor de op 20 mei aanvangende nacompetitie.