8 april 2017 15:00

Witte, M.M. de

GDA trad zaterdag 8 april zonder de geschorste Danny Fens aan bij Verburch in Poeldijk, en ook André Thiebou begon op de bank.
Daarentegen hadden de GDA trainers gekozen voor een voorhoede met Fransesco Fens en Rogier Beld.
GDA 1 speelde vanaf de tweede minuut een verloren wedstrijd, de ongelukkige Loosduinse doelman Herman van Maren schoof de bal zomaar in de voeten van een Verburch speler die de bal meteen in het lege doel schoof 1-0. Na de vroege Poeldijkse treffer verscheen GDA wel op de helft van de tegenstander maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. Tot vlak voor rust een Poeldijkse verdediger een fout maakte en Rogier Beld aanspeelde de spits had hier meer mee kunnen en moeten doen maar schoof de bal ruim langs het Verburch doel. In de tweede helft was Phil Altimari dichtbij de gelijkmaker maar zijn halve volley ging langs de verkeerde kant van de paal. De wedstrijd bevond zich in een zeer bedenkelijk niveau waar ook scheidsrechter de Witte zijn aandeel in nam, de leidsman ging steeds nadrukkelijker in op pietluttigheden en ging erg veel in discussie met spelers en trainers van beide ploegen en door die afleiding ging de man in het zwart steeds warriger fluiten. Halverwege de tweede helft verdubbelde Verburch de voorsprong, een vrije trap werd in de korte hoek binnengeschoten. Tien minuten voor tijd strooide de Poeldijkers nog meer zout in de Loosduinse wonden door ook de 3-0 op het scorebord te zetten.

Volgende week is het een vrij weekend en zaterdag 22 april speelt GDA een uitwedstrijd, op Sportpark Madestein is dan Loosduinen de gastheer.