Quick Steps 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

1 april 2017 14:45

Hilgersom, A.

GDA 1 gaat maar door met winnen, nu was het op het eigen Madestein te sterk voor het Haagse Quick Steps, in een matig maar boeiend duel trokken de Loosduiners met een 2-1 overwinning de volgende driepunter binnen.
Onder het genot van een doorbrekend zonnetje begonnen beide ploegen om 14.45 uur onder leiding van scheidsrechter Aad Hilgersom uit Den Haag aan de match. GDA was omdat Glenn Sjouke (vakantie) en Blnd Ahmed (geschorst) afwezig waren op meerdere plaatsen aangepast, in hun plaats speelden Jeroen Mantel en Roy Hartman.

De Peenbuikers lieten vanaf de eerste seconde Quick Steps duidelijk merken dat er vandaag voor de Hagenezen niets te halen was, de Loosduiners drukten de Hagenezen terug op eigen helft en Quick Steps hapte in die eerste minuten naar de spreekwoordelijke adem. In de tweede minuut resulteerde de dadendrang van GDA in een bal op de binnenkant van de paal, de goed leidende scheidsrechter Hilgersom had een fout van een Quick Steps verdediger gezien en Nick Brouwer mocht namens GDA net buiten het 16 metergebied een vrije trap nemen. Zoals gezegd eindigde het speeltuig op de binnenkant van de paal naast een verbouwereerde Quick Steps doelman. Één minuut later was het wel raak voor GDA, de rood witten combineerden door het Haagse centrum heen en de bal kwam voor de voeten van Jeroen Mantel en hij was het die GDA op een snelle 1-0 voorsprong schoot. GDA drukte Quick Steps in de eerste twintig minuten nog meer terug op eigen helft maar de Loosduiners konden zich in die fase niet belonen voor het goed vertoonde spel.  Na die twintig minuten kroop Quick Steps wat uit zijn schulp en verscheen het voor het eerst deze middag pas op de helft van zijn tegenstander. De GDA defensie dat op twee plaatsen gewijzigd was stonden ook vandaag weer hun mannetje en de paar losse flodders die Quick Steps afvuurde eindigde naast het GDA doel. In de 34e minuut moest Quick Steps zonder zijn aanvaller Struan Ridderhof verder, Ridderhof deelde geheel onnodig een vervelend tikje uit waardoor Danny Fens ten val kwam. Fens kwam verhaal halen en beide spelers stonden tegen elkaar op, scheidsrechter Hilgersom was het voorval niet ontgaan en wilde beide kemphanen een hand laten geven maar Ridderhof weigerde dat waarop beide spelers de gele kaart kregen voorgehouden. Ridderhof ging hierna tegen de scheidsrechter zo uit zijn dak dat hem dat op een tweede gele prent dus rood kwam te staan. De Quick Steps dug out moest het ontgelden en werd door Ridderhof getest op zijn stevigheid, nadat de rookpluimen waren opgetrokken konden beide ploegen zij het Quick Steps in ondertal verder aan de wedstrijd.  Quick Steps kwam vier minuten voor de rust door een curieuze treffer op gelijke hoogte, Phil Altimari speelde de bal terug op GDA doelman Herman van Maren en de bal ging op het hobbelige veld onder de voet van van Maren heen en rolde pardoes het GDA doel in 1-1. Verder vielen er voor rust geen treffers waardoor beide ploegen met een gelijke stand aan de thee gingen. Na rust zakte het niveau van de wedstrijd weg en doordat GDA de overtal situatie niet in goals kon uitdrukken begonnen de Loosduinse spelers zich onderling te roeren, en ook dit kwam het  spelniveau niet ten goede. De GDA trainers wisselden spits Michael Nolet voor Phil Altimari om zo een extra aanspeelpunt naast Fransesco Fens te krijgen, Fens speelde deze middag een ongelukkige wedstrijd. Dit kwam nog meer tot uitdrukking in een gemiste elfmetertrap, Nick Brouwer werd onreglementair gestuit en Hilgersom twijfelde geen moment en legde de bal op de stip, de GDA topscorer Fens belaste zich met de strafschop maar de zwak ingeschoten bal eindigde op de benen van de Quick Steps doelman. GDA nam geen genoegen met een gelijkspel en wisselde in de ultieme slotfase verdediger Roy Hartman voor spits nummer vijf de grote Rogier Beld. Koud twee minuten in het veld liet Beld zien waarom hij ingebracht was en dat was scoren. Jeroen Mantel nam nog maar eens de Quick Steps doelman onder vuur en die moest de bal lossen, van dichtbij was Rogier Beld er als de kippen bij om de winnende treffer voor GDA op het scorebord te zetten, en kon Beld zich even later als matchwinner laten kronen 2-1.

Zaterdag 8 april speelt GDA uit tegen Verburch, de aftrap op Sportpark aan de Arckelweg is om 15.00 uur.