2 - 4

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

25 maart 2017 14:30

Groenendijk, T.J.

GDA stond zaterdag 25 maart aan de start om de volgende horde genaamd sv Houtwijk te nemen. Na negen overwinningen was de ploeg gebrand om nummer tien binnen te slepen, althans dat was de gedachte, maar binnen tien minuten keek GDA tegen een 2-0 achterstand aan. Zwak beginnen en te gemakkelijk denken lag daar ten grondslag aan, en dat was toch de dure les die de Loosduiners in de eerste tien duels van deze competitie wel van geleerd zouden moeten hebben zou je zeggen. Ook toen dachten de Peenbuikers er te gemakkelijk over en riepen het onheil toen zelf over zich af, zoals dus ook deze middag tegen sv Houtwijk.

Op een zonnig Rijnveld Sportpark in Houtwijk stond het zoals gezegd al binnen een kwartier spelen 2-0 voor de thuisploeg, persoonlijke fouten lagen ten grondslag aan de Houtwijkse treffers. Eerst liet Glenn Sjouke zich opzichtig aftroeven waardoor Houtwijk op een 1-0 voorsprong kwam en niet veel later zag de Loosduinse verdediging er wederom niet goed uit wat de 2-0 inleidde. De behoorlijk leidende scheidsrechter Groenendijk uit Middelharnis was met zijn 20 jaar één van de broekies in het veld en beoordeelde in een situatie een natrappende beweging wat de betreffende Houtwijk speler op een rode kaart kwam te staan. Zo moest de thuisclub dus na twaalf minuten met 10 man en een 2-0 voorsprong verder. GDA had een numerieke meerderheid wat een optisch veldoverwicht te weeg bracht, echter was het Houtwijk dat gevaarlijk was in de counter waar een bal op de paal uiteen spatte en GDA met de schrik vrij kwam en behoed werd voor een grotere achterstand.   GDA creëerde in die fase voor de rust te weinig en de wedstrijd leek met een 2-0 stand richting de verplichte thee te gaan. Echter had Franssesco Fens een individuele actie in huis die binnen het 16 meter gebied onregelementair werd gestopt Groenendijk wees meteen naar de stip en dus voor GDA een uitgelezen mogelijkheid om de aansluiting nog voor de rust te bewerkstelligen. Fens belaste zich zelf met het nemen van de strafschop en met een miraculeuze redding stopte de Houtwijk doelman met zijn voet de bal. Zo gingen beide ploegen toch met een 2-0 stand richting de thee.

Na rust een heel ander, in de goede zin van het woord agressiever spelend, GDA dat mede door de overtal situatie elke tweede bal wist te winnen. Het was spits Fransesco Fens die de ban brak, Fens kopte een voorzet van rechts voortreffelijk via de binnenkant van de paal binnen 2-1. De Loosduiners wisselden verdediger Danny Fens in voor aanvaller Michael Nolet en gingen daarmee nog meer va-banque spelen.  GDA rook bloed en ging door, combineerde er op los en niet veel later zorgde AndréThibou met een mooie schuiver voor de gelijkmaker 2-2. GDA was nu echt los en de ene na de andere aanval rolde op het Houtwijkse doel af.  Dit betekende ook dat de Peenbuikers achterin alert moesten blijven en bij één zo een counter moest GDA verdediger Blnd Ahmed aan de spreekwoordelijke noodrem trekken, het kwam de eerste jaars senior op een overigens terechte rode kaart te staan. Zo was het over met de Loosduinse numerieke meerderheid en dus weer 10 tegen 10.  GDA bleef sterker en dit kwam tot uiting in een veldoverwicht. Nick Brouwer was het die GDA voor het eerst deze middag op voorsprong zette zijn schuiver was de Houtwijkse doelman te machtig. In de absolute slotfase bracht de ingevallen Michael Nolet met een prima assist mede-spits Fransesco Fens in stelling die met een hard schot de vierde treffer voor GDA en alweer het zeventiende doelpunt voor de spits van GDA aantekende.

Volgende week is GDA gastheer op Sportpark Madestein voor Quick Steps die in strijd tegen degradadtie puntjes moeten sprokkelen en dat is dus weer een gevaarlijke tegenstander.  De Nijkerklaanbewoners speelden deze week op eigen veld tegen Naaldwijk met 1-1 gelijk. GDA daarentegen wil die ongelofelijke zegereeks voortzetten en die elfde overwinning op rij bijschrijven, daarmee neemt ook de druk op de ploeg op de tweede plaats KMD toe, waar GDA nog maar drie punten op achter staat.