GDA pakt negende winst op rij na overwinning op SEV

SEV 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

18 maart 2017 14:45

Verhoef, C.H.

Zaterdag 18 maart stond GDA 1 tegenover rode lantaarndrager SEV, dat dit niet de makkelijkste potjes zijn liet ook deze wedstrijd weer zien. SEV liet GDA aan de bal en de Loosduiners begonnen het eerste half uur voortreffelijk, de Peenbuikers creëerde een hand vol kansen. Michael Nolet was met een mooie actie het dichts bij de openingstreffer zijn inzet belande op de paal. Op een aantal mooie voorzetten van Nick Brouwer kopte Marcel Pronk op het doel maar ook deze inzet zou nog geen treffer opleveren. Het was good old Wesley van Maren die uit een hoekschop voor de eerste keer het net vond, zijn inzet was de SEV verdedigers en doelman te machtig 1-0. Jammer genoeg kon GDA de voorsprong voor rust niet uitbouwen alhoewel daar wel kansen voor waren. SEV groef zichzelf de gehele eerste helft op hun eigen helft in en wist er maar één keer gevaarlijk uit te komen  waar Herman van Maren uit het niets weer een doelpoging wist te voorkomen.

GDA liet dus in de 1e helft de kansen  liggen  om met een 2 0 voorsprong de rust in te gaan om dan de 2e helft SEV de genade klap te geven. Na de rust ging GDA op zoek naar dIe bevrijdende 2e treffer. SEV kreeg twee kansen om op gelijke hoogte te komen maar de GDA doelman met zijn verdediging deden het weer goed en hielden de 0. André Thiebou en Lorenzo Scheffer leverden namens GDA nog prima voorzetten af die nog enkele doelkansen maar geen goal opleverden.
Wie anders dan Fransisco Fens bracht in de 89e minuut aan alle onzekerheid een einde door tussen een foutieve terugspeelbal te duiken en zo de voorsprong te vergroten tot 2 -0.

GDA trainer Dennis Roerade sprak achteraf van een wedstrijd en tegenstander waar je maar weer even van moet zien te winnen. Zeker als je zo een goede serie neergezet hebt moet je tegen dit soort tegenstanders altijd nog iets extra's geven en dan doet het er niet toe hoe maar wel dat je hem wint onder deze omstandigheden. Volgende week gaan we op bezoek bij Houtwijk en als het aan mij ligt gaan we er alles aan doen om die tiende overwinning binnen te slepen. Dan heb ik ook weer de beschikking over Danny Fens die deze week een schorsing uit zat.

Op de site bij SEV staan foto's en een videoverslag.