GDA sluit met achtste overwinning op rij aan in subtop

11 maart 2017 14:30

Scheidsrechter

Syed, A.

Onbekend

GDA stond zaterdagmiddag aan de Noordweg tegenover een geplaagd Velo. Waar de Loosduiners de goede lijn van de afgelopen maanden door wil trekken kenden tegenstander Velo vooraf veel personele problemen, zo ziet de Wateringse trainer Edwin Vurens zijn volledige achterhoede op krukken over het sportcomplex aan de Noordweg bewegen en is zijn formatie na een zeer goede seizoenstart inmiddels flink afgezakt en heeft het nog maar drie punten voorsprong op de P/D plekken.  Ook het trainersduo Knoester/Roerade moest vooraf aardig puzzelen want ook aan Loosduinse kant vallen Danny van Kesteren, Jefrey van der Meer, Rodier Hussain Ali, Patrick Kruis en Marcel van der Harst nog steeds onder het rijtje geblesseerden terwijl Roy Hartman weer zijn eerste minuten in GDA 2 maakt.
Aan GDA kant was Fransesco Fens zaterdag wederom de grote man, de spits herhaalde zijn kunststukje van vorige week en maakte ook vandaag weer een hattrick en werd terecht tot Man Of The match uitgeroepen.

GDA startte het duel voortvarend en de eerste schoten op het Wateringse doel leverden nog niet het gewenste resultaat op.  GDA drong de Wateringers ver terug op eigen helft en daarbij was de Loosduinse defensie bedachtzaam voor de tegenaanval. Het wachten was op het openingsdoelpunt en die viel na precies 33 minuten.  Een GDA aanvaller was onregelementair gestuit en Fransesco Fens ramde de toegekende vrije trap langs de muur en de verbouwereerde Wateringse doelman 0-1.  Binnen drie minuten liet Fens weer van zich spreken, Phill Altimari kwam van rechts goed naar binnen en schoot op het Velo doel, de keeper kon de bal maar half verwerken en Fransesco Fens ging goed door en tekende ook voor de 0-2.  GDA had behoudens de laatste drie minuten voor rust een flink veldoverwicht maar helaas leverde dat niet meer Loosduinse treffers op, Velo verscheen vlak voor de theepauze een paar keer in het GDA strafschopgebied maar de Peenbuikers haalden zonder kleerscheuren de rust 0-2.
Na rust tapte de Wateringers uit een heel ander vaatje en was het veel feller dan GDA uit de kleedkamer gekomen, het was dan ook terecht dat binnen vijf minuten de Wateringers een aansluitingstreffer scoorde 1-2.  André Thiebou verloor een duel op het middenveld en een Velo speler loste vanaf de rand van de 16 een laag geplaatst schot waar Herman van Maren maar deels, door een vervelend stuitje, zijn hand achter kon krijgen en de bal rolde met effect het GDA doel in.  Velo ging door met persoonlijke duels winnen en ook viel de tweede bal steeds goed voor de Wateringers.  De Loosduinsers werden teruggedrongen en na 20 minuten spelen in de tweede helft kwam Velo langszij, vanaf de punt van het strafschopgebied trof een Velo speler op mooie wijze doel 2-2. GDA bleef achteruit lopen en was even het spoor bijster, de 3-2 hing in de lucht maar GDA had nog altijd Frasnesco Fens hij mocht wel of niet in buitenspel positie van scheidsrechter Syed doorgaan en zette GDA weer op voorsprong 2-3. Meteen hierna kon André Thiebou de wedstrijd in het slot schieten, drie GDA aanvallers gingen op twee Wateringse verdedigers af en Nick Brouwer gaf precies op tijd de bal breed op Thiebou die oog in oog met de doelman zijn schot in de handen van de keeper zag belanden. In de 90e minuut besliste de ingevallen Michael Nolet met een individuele actie de wedstrijd door de Velo doelman voor de vierde keer deze middag de gang naar het net te laten maken 2-4.  Tussendoor ranselde de Velo keeper nog een prachige vrije trap van Nick Brouwer uit de kruising anders was de zege voor de Loosduiners nog groter uit gevallen.

Door deze overwinning nestelde GDA zich in de subtop en ziet de voetbalwereld op Sportpark Madestein er na acht overwinningen op rij ineens heel anders uit, met nog acht duels te gaan komt de tweede plek op de ranglijst ook steeds dichterbij.  De komende drie weken staat GDA tegenover drie van de vier degradatiekandidaten, dat zijn voor het Loosduinse keurkorps nog de moeilijkste wedstrijden, spelen tegen ploegen die de fysieke strijd niet mijden en alles op alles zullen zetten om uit de degradatiezone weg te geraken.

Hoe de Peenbuikers daarmee omgaan kunt u zelf komen bekijken, te beginnen zaterdag 18 maart op Sportpark Madestein tegen het Leidschendamse SEV dat zaterdag runner up KMD met een 2-1 nederlaag naar huis stuurde.