Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

18 februari 2017 14:30

Hartog, J.P. den

GDA stond zaterdag voor een lastige opgave, de Loosduiners gingen op bezoek bij het Wateringse KMD dat vooraf samen met Die Haghe bovenaan in de derde klasse B stond, de Wateringers hadden echter een beter doelsaldo en voerde dus de ranglijst aan.
GDA daarentegen probeert bij de onderste ploegen weg te komen en is daar de laatste wedstrijden aardig in geslaagd. Voor de winterstop waren er al overwinningen op MVV’27 (2-1) en Ariston’80 (1-3) en nu dit nieuwe kalenderjaar heeft de ploeg van Knoester/Roerade de smaak te pakken door ook van de bovenste ploegen Die Haghe (3-1) en Naaldwijk (1-2) te winnen. De Loosduiners voegden daar zaterdag weer een overwinning aan toe, koploper KMD werd door doelpunten van Fransesco Fens in de eerste helft en André Thiebou na de rust met 0-2 verslagen.

De wedstrijd begon voor beide ploegen redelijk gelijkwaardig, behoudens een schot op de lat boven de goed keepende Herman van Maren kwam GDA niet in gevaar. GDA was via Marcel Pronk dichtbij de openingstreffer maar zijn schot ging langs de verkeerde kant van de paal.
De GDA defensie, waarin de eerste jaars senior Blnd Ahmed zich steeds meer op zijn gemak voelt,  stond wederom als een huis en met stevig doch fair voetbal werd KMD bestreden. De ploeg van KMD trainer Martin de Graaf is nog niet in de vorm die het voor de winterstop aan de dag legde, De Graaf zag dat zijn ploeg onzorgvuldig in de passing was en dat kwam het hardwerkende GDA goed van pas.  Na ruim een half uur spelen kwamen de Loosduiners op voorsprong, na een balovername werd met een paar snelle balcontacten Phil Altimari gevonden die goed oog had voor de diep lopende Fransesco Fens, de spits ronde beheerst af en zette GDA op 0-1, de voorsprong kwam in het laatste kwartier van de eerste helft niet in gevaar.

In de tweede helft was GDA de bovenliggende partij en in de 70e minuut werd de wedstrijd beslist, na een vier tegen drie situatie legde Nick Brouwer de bal opzij naar André Thiebou die vanaf de rand van de 16 de bal in de rechterbenedenhoek schoof 0-2.  Met nog 20 minuten op de klok wilde KMD aanzetten maar GDA gaf geen krimp en schuwde geen duel waar de Peenbuikers veelal als winnaar uitkwamen.
Na 94 minuten floot scheidsrechter Den Hartog voor het einde, de gele kaarten werden netjes verdeelt want voor GDA verdwenen Danny Fens en Lorenzo Scheffer in het boekje maar kwamen ook twee KMD spelers op het formulier te staan.

Trainer van KMD Martin De Graaf gaf na afloop tegen de W.O.S. radio toe dat zijn ploeg nog niet de vorm heeft te pakken die het voor de winterstop had, en dan kom je tegen een ervaren GDA van een koude kermis thuis. Daarmee deed de Graaf de Loosduiners wel te kort, want GDA speelde gewoon net als tegen Die Haghe en Naaldwijk een prima wedstrijd en daarbij KMD heeft tijdens de gehele wedstrijd maar één echte kans op een doelpunt gehad.

GDA neemt met deze overwinning verder afstand van de onderste ploegen en bijkomend voordeel van al deze overwinningen is dat de ploeg van Knoester/Roerade alleen op kop staat in de stand om de 2e periodetitel.  De Loosduiners hebben 18 punten uit 8 wedstrijden en KMD is nog de enige belager met 16 uit 8.  Over twee weken is het GDA-Maasdijk en hebben de Loosduiners “het dus in eigen hand”, KMD speelt dan de lastige uitwedstrijd bij het Wateringse Velo.