Maasdijk 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

4 maart 2017 14:45

Post, D.A.

GDA moest zaterdag 4 maart de afgekeurde competitiewedstrijd van 11 februari inhalen, tegenstander op Sportpark Madestein was v.v. Maasdijk.

De opdracht voor de Loosduiners was duidelijk, winst zou betekenen dat de degradatiezone vaarwel gezegd kon worden en omdat GDA 1 de ranglijst van de tweede periode aanvoerde zou winst ook de titel van die periode opleveren.
De Madesteinbewoners wonnen vorige week al van directe concurrent en koploper KMD waardoor de rood witten een marge van twee punten hadden opgebouwd. Het ruim opgekomen publiek op Sportpark Madestein zag hoe spits Fransesco Fens zijn ploeg met een hattrick aan de 3-2 overwinning hielp.
Trainer Dennis Roerade had de afgelopen week van zijn wintersport vakantie genoten en was net als Marcel Pronk net op tijd terug voor de wedstrijd.  Roerade had de trainingen doordeweeks overgelaten aan zijn maatje Nico Knoester die op zijn beurt weer geassisteerd werd door Good-Old Dennis Jos.

GDA begon in de vertrouwde opstelling van de laatste weken, dus met Herman van Maren in het doel met voor hem Danny Fens, Wesley van Maren, Glenn Sjouke en Blnd Ahmed. Op het middenveld André Thiebou, de kersverse vader van zoon Dante Lorenzo Scheffer, en aan de linkerkant Marcel Pronk.
Voorin staat het gewoon goed met de onvermoeibare Phill Altimari, spits Fransesco Fens die overal in duikt en de frivole Nick Brouwer.

GDA speelde een moeizame eerste helft maar loste in de eerste 10 minuten een paar fraaie schoten waar de doelman van Maasdijk de nodige moeite mee had maar wel steeds als winnaar uit de bus kwam.  Het was Maasdijk dat gaandeweg die eerste helft het spel wat meer naar zich toe trok en na 20 minuten kwam GDA op achterstand. De bal werd van rechts voorgezet en recht voor het GDA doel rondde een Westlandse aanvaller prima af 0-1. De schrik zat er heel even in maar gelukkig had GDA doelman Herman van Maren onder de lat staan, “Herreman” onderscheidde zich tijdens de gehele wedstrijd met een aantal uitstekende reddingen waarmee hij zijn ploeg voor een grotere achterstand behoedde. De Loosduiners zochten na de 0-1 met meer overtuiging de aanval en dat resulteerde in een passeeractie van Phill Altimari. Altimari kwam vanaf rechts goed naar binnen en een Maasdijkse verdediger moest binnen zijn eigen strafschopgebied aan de noodrem trekken, Fransesco Fens schoot voor GDA de elfmetertrap onberispelijk binnen 1-1.  GDA ging door en kreeg via Marcel Pronk en Nick Brouwer mogelijkheden om op voorsprong te komen maar de 1-1 stond ook mede door die reddingen van GDA doelman Herman van Maren na 45 minuten nog steeds op het scorebord. Na de thee besliste Fransesco Fens voor GDA de wedstrijd, eerst trof Fens uit een voorzet van André Thiebou met een ferme kopstoot doel en binnen vijf minuten soleerde Fens naar 3-1 door de doelman van Maasdijk te verslaan, daarmee zat GDA op de welbekende rozen.  Drie minuten na de 3-1 kreeg Fens een reuze mogelijkheid om het duel definitief in het slot te gooien maar Fens produceerde tot afgrijzen van heel GDA een te slappe boogbal die in de handen van de Maasdijkse doelman eindigde. De Peenbuikers speelden de wedstrijd uit en kwamen tot meer kansen maar de bevrijdende 4-1 bleef uit, sterker nog Maasdijk kwam zeven minuten voor tijd terug tot 3-2 en  werden het toch nog benauwde minuten voor de Loosduiners. Na 93 minuten maakte de soeverein leidende scheidrechter Post een einde aan het duel en bleven de drie punten op Sportpark Madestein.  Na afloop blijde gezichten in het Loosduinse kamp want door de overwinning verliet GDA niet alleen dus de degradatiezone maar pakte het dus met het winnen van de tweede periodetitel een ticket voor de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse.

Man of the match was vandaag lastig aan te wijzen, aan de ene kant had GDA doelman Herman van Maren een aantal goeie reddingen en was Fransesco Fens met zijn hattrick heel belangrijk. Trainer Dennis Roerade bracht lachend het verlossende woord, "als Fransesco Fens die vierde goal maakt komt hij vandaag heel dicht bij Herreman maar mijn doelman geef ik nu alle credits".  Uiteindelijk maakte het voor trainersduo Knoester/Roerde niet uit,  Dennis Roerade sluit af met "een wedstrijd win en verlies je met z’n allen, vandaag pakken wij de zevende overwinning op rij en daarmee de periodetitel".

Volgende week gaat de derde periode van start en speelt GDA een uitwedstrijd tegen het  Wateringse Velo.