1 - 2

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

4 februari 2017 14:30

Sinke, M.G.L.

GDA deed vandaag goede zaken om afstand te nemen van de onderste ploegen van de ranglijst, de Loosduiners wonnen met 1-2 van nummer drie v.v. Naaldwijk.
Bij rust hadden beide ploegen nog niet gescoord maar na rust waren de Loosduiners tweemaal trefzeker, dik in blessuretijd redde de Naaldwijkers de eer. Het trainersduo Knoester/Roerade miste nog steeds doelman Sander van der Toorn en zij konden ook Dennis Jos wegens een liesblessure niet op het wedstrijdformulier zetten.  Jeroen Mantel zag zijn goede invalbeurt van vorige week beloont met een basisplaats.

GDA startte sterk en Naaldwijk zakte met 11 man terug op eigen helft, de Westlanders hanteerde de gehele eerste helft deze speelstijl en kwamen er met de counter soms gevaarlijk uit. Echter de grote kansen in de eerste helft waren voor GDA, eerst was het een goede actie van André Thiebou die met een prima steekpass Fransesco Fens vond maar recht voor de keeper schoot Fens tegen de doelman op. Na een half uur spelen was er een tegenslag voor GDA, Phil Altimari was licht geblesseerd aan het duel begonnen en bleek toch niet op volle kracht te kunnen spelen en werd logischerwijs vervangen door Glenn Sjouke. De Naaldwijkse supporters konden opgelucht adem halen nadat ook twee schoten net op tijd geblokt werden, aan de andere kant trad GDA doelman Herman van Maren twee keer heel goed op toen een counter tot succes leek te worden gepromoveerd maar van Maren kwam in allebei de gevallen als winnaar uit de bus. Derhalve legden beide ploegen een leuke eerste helft op de mat en brak de rust met een dubbelblank score aan waarin GDA toch wel de bovenliggende partij was.

Na de thee kwam Naaldwijk sterker voor de dag en waren de rollen omgedraaid t.o.v. van de eerste helft en leken de Westlanders GDA in de houdgreep te hebben. De Loosduinse defensie bleef overeind en na een kwartier ontworstelde GDA zich aan de overmacht van de Naaldwijkers. Met spits Michael Nolet in de plaats van de moegestreden Jeroen Mantel wilde GDA toch richting een overwinning en die kwam er. Na een mooie aanval met één keer raken tussen Fransesco Fens - Marcel Pronk en Lorenzo Scheffer kwam André Thiebou in scoringspositie en zette GDA in de 64e minuut op een 0-1 voorsprong. Tien minuten later leek Fransesco Fens 0-2 te maken want de bal lag in het netje en waar de scheidsrechter in eerste instantie geen fout zag, ging hij toch verhaal halen bij de vlaggende Naaldwijkse assistent en die gaf aan een duwfout te hebben gezien, scheidsrechter Sinke uit Bodegraven maakte zijn enige fout van de middag om de goal op advies van de Naaldwijkse assistent scheidsrechter af te keuren. Vlak daarna werd Fransesco Fens namens GDA weer in de diepte aangespeeld en op snelheid wilde hij om de doelman heen echter die torpedeerde Fens en kreeg terecht de rode kaart voorgeschoteld, de vrije trap van Nick Brouwer die volgde werd door de invaller doelman uit de hoek geplukt.
Het sierde Naaldwijk dat het niet wilde verliezen en zette met 10 man alles op alles om de gelijkmaker te produceren, de GDA defensie kraakte maar brak niet. Vlak voor tijd kon André Thiebou zijn goede optreden met een tweede goal belonen maar hij schoot van dichtbij tegen de doellat. Toch kwamen de Loosduiners op een 0-2 voorsprong, een counter uit het boekje kwam bij Nick Brouwer die met een droge knal aan alle onzekerheid een einde maakte.

In de blessuretijd had Herman van Maren "zijn momentje", langs de lijn noemen ze het nu na vorige week tegen Die Haghe en nu bij Naaldwijk “een Hermanuhtjuh”, en Naaldwijk redde de eer 1-2. Na de aftrap floot Scheidsrechter Sinke voor de laatste maal deze middag en gingen de drie punten mee naar Sportpark Madestein.

Zaterdag 11 februari komt de volgende Westlandse ploeg v.v. Maasdijk op bezoek bij GDA, de Westlanders bezetten een degradatieplaats en zullen hun huid dus duur verkopen. Bijkomend voordeel voor GDA is dat als het deze wedstrijd in winst weet om te zetten zal het een week later uit bij het Wateringse Klein Maar Dapper, dat op dit moment de koploper is, kunnen strijden voor de tweede periodetitel.