GDA behaalt prima overwinning op Die Haghe

Die Haghe 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

28 januari 2017 14:45

Smit, M.

In de derde klasse B werd zaterdag 28 januari 2017 de tweede competitiehelft hervat met het duel tussen de buren GDA en Die Haghe. Die Haghe behaalde voor de winterstop 29 punten uit 13 duels en behield in de eerste competitiehelft de ongeslagen status en starte dus de tweede competitiehelft als heuse koploper. GDA sloot de eerste seizoenshelft voor de winterstop af met twee overwinningen en vergaarde 14 punten uit 13 duels. Vanaf minuut één liet GDA de koploper duidelijk merken dat er vandaag weinig eer te behalen viel op Sportpark Madestein.

Het trainersduo Nico Knoester/Dennis Roerade miste wegens vakantie doelman Sander van der Toorn maar de andere GDA doelman Herman van Maren mocht op één inschattingsfout na terug zien op een prima optreden.  GDA nam al vroeg in de wedstrijd het heft in handen en troefde Die Haghe duidelijk in de duels af, de roodhemden kwamen dan ook door een doelpunt van de onvermoeibare Phil Altimari verdient aan de leiding 1-0. GDA was in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij en kreeg een aantal goede kansen om de score te verdubbelen daarentegen moest de Loosduinse verdediging oplettend zijn op de counter van Die Haghe. Nick Brouwer schoot namens GDA in het zijnet en Fransesco Fens knalde in kansrijke positie de bal langs de verkeerde kant van de paal. Toch zou GDA met een 2-0 voorsprong de rust in gaan, Fransesco Fens was het eindstation en verschalkte de Die Haghe doelman. Na rust begonnen beide ploegen ongewijzigd aan de tweede helft en binnen tien minuten raakte Fransesco Fens na een vlot lopende counter de doelpaal naast een kansloze Die Haghe keeper, de terugspringende bal kwam voor de voeten van Marcel Pronk maar zijn rebound ging net langs de andere doelpaal. Die Haghe trainer Wim de Jong paste een dubbele wissel toe en posteerde een extra man in de spits om te trachten het wedstrijdbeeld te doen keren. Maar GDA bleef verdedigend vrij gemakkelijk overeind en deelde zelfs aan de andere kant plaagstootjes uit. Bij één van de counters kwam Andre Thiebou op rechts goed door en bediende Fransesco Fens die de Die Haghe doelman voor de derde keer deze middag de gang naar het net liet maken 3-0. Die Haghe liet het hoofd nog niet hangen en na een verdedigende actie ging oud GDA speler Mitchel de Bas gewillig naar het kunstgras en scheidsrechter Marcel Smit gaf de Ockenburch-bewoners een strafschop. Illustratief voor de vorm die bij Die Haghe deze middag ontbrak benutte Sander de Jong het buitenkansje niet, zijn elfmetertrap raakte zelfs de bovenkant van de ballenvanger achter het GDA doel. Een kwartier voor tijd kwam Die Haghe toch nog terug tot 3-1, saillant detail was dat de goal op naam kwam van de Die Haghe doelman, hij pompte de bal blind naar voren waar GDA verdediger Wesley van Maren besloot zijn hoofd in te trekken om de bal voor Herman van Maren te laten, echter stapte Herman net naar voren en zag het speeltuig over hem heen stuiten en de bal verdween in het lege doel 3-1. Die Haghe kreeg met deze goal weer een sprankje hoop en zette nog aan tot een slotoffensief maar de Loosduinse defensie met de gelouterde Wesley van Maren en Dennis Jos in het centrum bleef fier overeind. In het laatste kwartier kwamen Jeroen Mantel, Michael Nolet en Danny van Kasteren namens GDA nog in het veld voor Phil Altimari, Fransesco Fens en Andre Thiebou. Na 97 minuten vond scheidsrechter Marcel Smit uit Monster het genoeg en konden de drie broodnodige punten op het conto van GDA bijgeschreven worden.

Volgende week gaat GDA op bezoek bij nummer drie van de competitie v.v.Naaldwijk dat zaterdag uit bij het Wateringse Velo wegens afkeuring niet in actie kwam, aandachtig toeschouwer bij GDA–Die Haghe was dan ook trainer van de Naaldwijkers Chris Treling.