GDA loopt wederom tegen een nederlaag aan.

26 november 2016 15:00

Scheidsrechter

Korbee, D.J.M.

Onbekend

Zaterdag stond de wedstrijd v.v.Schipluiden-GDA op het programma, de gastheren stonden op 13 punten en de Loosduiners staan nu op een plaats die aan het eind van het seizoen een degradatie inhoud dus was het zaak om via een overwinning aansluiting te vinden bij ploegen als Quick Steps - Maasdijk en Loosduinen die vlak boven GDA staan. GDA startte behoorlijk en had de eerste 35 minuten 85% balbezit, echter waren de echte scoringskansen als je over scoringskans kon spreken op de vingers van één hand te tellen. Marcel Pronk die in de basis startte leverde een aantal keren een goede voorzet af maar de finesse om het laatste tikje richting doel te krijgen ontbrak.

Phil Altimari was dichtbij maar Phil had niet door dat hij zo vrij stond en weg was de kans. Schipluiden probeerde het een paar keer van grote afstand om doelman Sander van der Toorn te verslaan maar de sluitpost stond goed opgesteld. Langs de kant vroegen wij ons af wie er, door het matige spel van beide ploegen, überhaupt zou gaan scoren vandaag. Na rust kwam Tim aan de Wiel voor Tim van Amerongen en begon GDA vol goede moed, de eerste kans voor GDA, Tim aan de Wiel kwam met een gelukje aan de bal en zette Jeroen Mantel voor de keeper, de Schipluiden doelman keerde met zijn voet de inzet richting lange hoek.

Schipluiden kwam op een 1-0 voorsprong toen een aanvaller geheel vrij staand de bal achter Sander van der Toorn kon koppen. Een paar minuten laten kwam Sinterklaas in de persoon van scheidsrechter Korbee op Sportpark Keenenburg langs en gaf de thuisploeg een strafschop, Sander van der Toorn koos de goede hoek en zo bleef het 1-0. GDA trok ten aanval en dacht snel de 1-1 te scoren echter had de grensrechter van de thuisploeg buitenspel geconstateerd en kreeg hij bij de scheidsrechter gehoor waardoor de treffer niet door ging. GDA drong aan maar de counters van de gasteheren waren vlijmscherp, en daarmee kwamen zij ook op 2-0. De GDA trainers Knoester/Roerade wisselde rechtsback Danny Fens in voor Dennis Jos en de bonkige Jos ging in de spits spelen, later kwam Michael Nolet er in de punt van de aanval nog bij maar het was Schipluiden die via counters naar 4-0 uitliep.

Volgende week speelt GDA 1 thuis tegen MVV’27 die met een vierde plaats een plek in de subtop hebben.