Loosduinen 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

12 november 2016 14:45

Scherpenhuyzen, M.Y.

Zaterdag stond de Loosduinse derby de rode (GDA) tegen de blauwen (Loosduinen) op het programma, vele Loosduiners hadden de weg naar de thuishaven van GDA gevonden en het was dan ook als vanouds lekker gevuld op Sportpark Madestein. Ook na afloop in de GDA kantine bleven vele bekenden onder elkaar een versnapering nuttigen. Dan de wedstrijd die was eigenlijk geen wedstrijd was die het verdiende, GDA werd op het eigen veld te kijk gezet en likt de wonden na een 1-5 nederlaag.
Het blijft een repeterende factor bij de mannen van het trainersduo Knoester/Roerade, als bij een aantal spelers de strijd en beleving om enegerlei reden ontbreekt is het in deze klasse bijna niet te doen om tot een goed eindresultaat te komen. Loosduinen begon veel energieker aan de wedstrijd en liet zien dat het wel de juiste wedstrijdmentaliteit bezat waarmee een tegenstander die misschien wel over meer kwaliteit beschikt met succes bestreden kan worden.

De blauwen kwamen al snel in de wedstrijd op voorsprong, Kevin Baptiste mocht een vrije trap nemen en schoot van ver op het GDA doel, de ongelukkige rode doelman Cengiz Isik zag de bal net voor zijn hand opstuiten 0-1. Zes minuten later schoot Tom Vrieling voor de blauwen tussen veel spelers vandaan uit de draai raak en stond Loosduinen op een comfortabele 0-2 voorprong.  Het GDA trainersduo kreeg tussendoor nog een tegenslag te verwerken want bij één van zijn eerste balcontacten schoot het weer in de hamstring van Jeroen Barnas, de in het dagelijkse door het leven gaande fysiotherapeut wist meteen dat het einde oefening was en Marcel Pronk kwam in zijn plaats.
De blauwen gooide er veel strijd in en daarbij blesseerde Loosduinen speler Rampaart zichzelf, hij kwam erg gevaarlijk in en nam daarbij en passant GDA speler Lorenzo Scheffer mee, Rampaart moest zijn onbezonnen actie zelf bekopen met een blessure en verliet het veld om linea recta door naar het ziekenhuis te gaan.

Met de 0-2 op het scorebord brak de rust aan en gingen beide ploegen aan de warme thee. Voor de supporters gingen de versnaperingen er op deze koude middag best wel in en natuurlijk smaakte de soep bij GDA zoals altijd voortreffelijk.

Na rust gingen de rode op zoek naar de aansluitingstreffer en nam achterin meer risico, dat is moedig van de trainers maar betekent ook dat de verdedigers met veel ruimte in hun rug spelen en dan voelen spelers als Nieuwdorp en Vrieling zich als een vis in het water. GDA had wel iets meer balbezit maar werd totaal niet gevaarlijk, Loosduinen daarentegen kreeg de eerste kans om de score uit te breiden al binnen vijf minuten na rust. In de 53e minuut kreeg GDA de genadeklap, Tom Vrieling schoot de 0-3 gedecideerd binnen. GDA bleef zoeken naar een goal en kreeg na 60 minuten een kopkans namens Marcel Pronk maar de blauwe keeper redde bekwaam. De rode ploeg liep nog twee keer in het mes, Richard Nieuwdorp versloeg even zo vele malen de GDA doelman en zette zijn blauwe ploeg op 0-5.  Meteen vanaf de aftrap tikte de ingevallen Jeroen Mantel de enige treffer voor het rode kamp binnen en bracht daarmee de eindstand op 1-5.
Precies na 90 minuten maakte scheidsrechter Scherpenhuyzen uit Hoogvliet tijdens de invallende duisternis een einde aan de wedstrijd.

Volgende week is GDA 1 vrij en de week er op speelt GDA een uitwedstrijd tegen Schipluiden dat zaterdag met dezelfde cijfers (5-1) van het Wateringse KMD verloor, we zullen zien wie van de twee ploegen zich het beste herpakt na deze smadelijke cijfers.