VELO 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

5 november 2016 14:45

Gurp, J.P.J. van

Vandaag stond er weer één van de vele derby’s die de derde klasse B telt op het programma, plaats van handeling was Sportpark Madestein waar GDA als gastheer optrad voor het Wateringse Velo.
Beide clubs troffen elkaar al vaker maar dan in de tweede en eerste klasse van het zondagvoetbal en aan dit affiche hing altijd een extra tintje.

Dat bleek ook vandaag het geval want vanaf de eerste minuut gingen beide ploegen er fel tegenaan. Dat leidde in de 7e minuut tot een schermutseling tussen Fransesco Fens (GDA) en Jur van Rossum (Velo) beide spelers hadden elkaar stevig vast en er ontstond wat duw en trekwerk. Nadat de kruitdamp was opgetrokken toonde scheidsrechter van Gurp beide kemphanen de rode kaart. Het blijft toch vreemd dat ‘savonds op t.v. bij de wedstrijd tussen twee betaald voetbalclubs dit opgelost wordt met twee gele kaarten en in het amateurvoetbal wordt dit vaak met rood beboet. Je vraagt je dan af of de regels zoveel anders zijn tussen betaald en amateurvoetbal.

Maar goed met 10 tegen 10 ging de wedstrijd verder en beide ploegen kregen riante kansen op de openingstreffer. Velo liet via Torben Halverhout en Joeri Verbeek kansen onbenut en aan de andere kant kwamen Lorenzo Scheffer, André Thiebou en Nick Brouwer net niet tot scoren. Echter kwam GDA wel verdient aan de leiding, Phil Altimari kwam op links goed door en zijn lage voorzet bereikte Rodier Hussain Ali die met een simpele voetbeweging de bal langs de Velo doelman tikte 1-0. Voor GDA leek er geen vuiltje aan de lucht totdat doelman Cengiz Isik lelijk in de fout ging, de jonge doelman kwam ver uit zijn doel en nam de bal op zijn borst aan maar in plaats van de bal direct weg te rossen wilde hij iets anders doen maar waar Velo van profiteerde en de spits ongestoord richting 1-1 kon lopen.  Een domper zo vlak voor rust voor GDA want in die eerste halft had het toch een licht veldoverwicht en toch gingen de Loosduiners met een gelijke stand richting het gebruikelijk kopje thee.
Na de rust kwam GDA pas goed op stoom en kwam het ook op voorsprong, Nick Brouwer schoot een vrije trap hard in en de keeper kon net redding brengen echter was de terugspringende bal een prooi voor Lorenzo Scheffer die van dichtbij 2-1 scoorde. De zon ging helemaal schijnen toen Phil Altimari voor GDA met een lage schuiver in de verre hoek GDA op 3-1 zette. In deze fase had GDA al eerder naar een grotere score uit moeten lopen maar de doelman hield de Wateringers nog op de been. Met nog een kwartier op de klok liep GDA verder uit op de Wateringers, André Thiebou werd aangespeeld en zijn schot werd half gekeerd door de Velo keeper maar het speeltuig viel weer voor de voeten van Thiebou en nu trof zijn schot wel doel 4-1.  Over en sluiten zou je zeggen maar Velo nam toch nog geen genoegen met deze uitslag, en tien minuten voor het eindsignaal scoorde Joeri Verbeek 4-2 voor Velo. De groen rode brigade rook dat er meer in zat en zette aan tot een heus slotoffensief, een ogenschijnlijk simpele bal viel door de handen van de GDA doelman Cengiz Isik heen en zo stond het vlak voor tijd ineens 4-3.
Na 94 minuten maakte scheidsrechter van Gurp een eind aan het enerverende duel en pakte GDA verdient de winst. GDA zal uit deze wedstrijd het nodige vertrouwen tanken, nu zag het namelijk dat als je vanaf de eerste minuut er met een juiste wedstrijdmentaliteit tegenaan gaat en dat je als team bereid bent om er voor elkaar te staan dan alleen blijf je in deze klasse overeind.

Volgende week staat de enige echte Madestein-derby op het programma als Loosduinen dat met 1-0 van Ariston’80 verloor op bezoek komt.