3 - 2

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

29 oktober 2016 14:30

Gieles, I.P.

GDA is er zaterdag niet in geslaagd om de ingeslagen weg van de afgelopen weken een goed vervolg te geven. Onder leiding van de Haagsche scheidsrechter Ivar Gielis was Quick Steps de ploeg die zeker in de eerste helft de lakens uitdeelde en met een 3-2 overwinning de bijbehorende drie punten op het conto mag bijschrijven. GDA trainers Nico Knoester/Dennis Roerade kregen tijdens de warming up hun eerste tegenslag van de middag te verwerken want doelman Sander van der Toorn bleek toch teveel last van een op donderdag opgelopen blessure te ondervinden en moest afhaken, Gengiz Isik was zijn logische vervanger.

GDA startte de wedstrijd te kalm - slordig en leed onnodig veel balverlies. Dat slordige balverlies luidde ook de eerste goal van de Nijkerklaanbewoners in want uit een slechte inspeelpass van Loosduinse zijde was het Quick Steps dat overnam en uit de draai raak schoot 1-0. Quick Steps bleef de bovenliggende partij en GDA stelde daar bitter weinig tegenover, in deze derde klasse wordt strijd en inzet gevraagd en je ziet deze middag dat dit ook beloont wordt want nog voor de thee kwam Quick Steps geheel terecht op een 2-0 voorsprong. GDA had vlak voor rust pech dat een kopbal van Wesley van Maren net over de lat van het Quick Steps doel scheerde en een vrije trap die door niemand werd aangeraakt ging tot opluchting van de Quick Steps doelman net aan de voor hem goede kant van de paal langs. Na rust kwam GDA meer opzetten maar uit een counter en mistasten van de GDA defensie kwamen twee QS spelers alleen voor het doel en die maakten geen fout 3-0. GDA bracht Rogier Beld in het veld om “oorlog te maken” en dat lukte. De Quick Steps verdediging moest steeds verder achteruit en had het geluk aan hun zijde toen weer een kopbal van Wesley van Maren door een Quick Steps speler van de lijn werd gekopt. Met nog zo een slordige twintig minuten op de klok kwam GDA terug tot 3-1, Nick Brouwer schoot uit een vrije trap fraai raak. GDA rook meer en gooide er een flinke schep bovenop. Meerdere malen werd de bal het Quick Steps doelgebied ingepompt maar steeds was daar een QS been dat voor verlichting kon zorgen, maar uit een afgeslagen doelpoging schoot Phil Altimari raak 3-2. Met nog een kleine 10 minuten leek een derde Loosduinse goal tot de mogelijkheden behoren want QS kwam niet meer in het stuk voor. De allergrootste kans kwam er voor de Loosduiners via Rodier Hussain Ali, hij omzeilde de buitenspelval en leek op weg naar 3-3 maar oog in oog met de QS doelman koos Rodier voor een lage schuiver en stuitte op de voet van de keeper. Quick Steps eindigde de wedstrijd met 10 man want Rogier Beld kreeg het aan de stok met zowel een Quick Steps verdediger als de doelman waarbij de doelman zijn verstand verloor en terecht van scheidsrechter Ivar Gielis met een rode kaart kon inrukken. Met 11 tegen 10 drukte GDA nog meer op het Quick Steps doel maar meer dan twee hachelijke situaties voor het doel kwam het niet voor de Loosduiners.

Volgende week als GDA een thuiswedstrijd tegen het Wateringse Velo speelt zullen de mannen van Knoester/Roerade gelijk vanaf het begin uit een ander vaatje moeten tappen om niet weer achter de feiten aan te moeten lopen.