Verburch 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

15 oktober 2016 14:45

Smit, M.

GDA 1 liet zaterdag in de thuiswedstrijd zien dat het een stijgende lijn te pakken heeft, buiten de zes minuten voor rust kwam de ploeg nagenoeg niet in de problemen.
Vorige week pakte de Loosduiners al drie punten tegen SEV op de Kastelenring, nu speelde het met 1-1 gelijk tegen Verburch dat in de subtop staat.
Inmiddels komen er aan GDA kant wat spelers terug van blessures en lijkt het met de fitheid van de selectie op dit moment beter te zitten als in de eerste maand van de competitie, daarbij zat ook de schorsing van Wesley van Maren er op waardoor ook op hem weer een beroep gedaan kon worden.

GDA startte voortvarend en na een dik kwartier schoot Tim van Amerongen van dichtbij op het doel waar de Poeldijkse doelman met zijn benen redding bracht.

GDA kon ook voor rust zo maar op voorsprong komen maar een vrije kopkans kwam niet helemaal goed op het hoofd van Phil Altimari waardoor de bal net over in plaats van in het doel ging. Verburch zette daar niet heel veel tegenover maar toch kwamen de Poeldijkers op voorsprong, op het middenveld werd een bal aan GDA zijde te makkelijk ingeleverd en het speeltuig werd op een Verburch speler ingespeeld die draaide zich om en met een keurige boogbal werd doelman Sander van der Toorn verslagen 0-1.

Met nog vijf minuten op de klok kreeg Verburch meteen na de aftrap een dot van een kans om op 0-2 te komen, een GDA verdediger gleed weg en zo kon een voorwaartse van Verburch alleen op doelman van der Toorn afgaan. De bal werd erg matig ingeschoten en ging ruim langs het Loosduinse doel. GDA was het in die vijf minuten volledig kwijt en doolde rond, de Poeldijkers benutte gelukkig niet in deze fase hun voordeel.
Na de thee begon GDA beter aan de tweede helft dan dat het in de eerste helft was geëindigd. Verburch kwam er maar mondjesmaat nog aan te pas maar de Loosduiners miste de scherpte, eerst stond spits Fransesco Fens oog in oog met de Poeldijkse doelman maar de keeper redde maar net.

GDA bleef er in geloven en wisselde een verdediger voor een aanvaller Rogier Beld kwam er in de spits bij, de trainer van Verburch reageerde met een defensieve wissel waardoor Verburch nog meer werd teruggedrongen. 10 minuten voor tijd was het Phil Altimari die vanaf links de bal prima inschoot en GDA naast Verburch zette. Bij deze actie waren een verdediger en de doelman met elkaar in aanraking gekomen waardoor de doelman geblesseerd het veld moest verlaten. De Loosduiners wilde meer en drukte verder op de helft van de tegenstander, de ingevallen doelman was niet heel zeker maar de tijd was te kort om het potje uit te halen. Alhoewel scheidsrechter Smit nog wel in de allerlaatste minuut de bal zomaar voor GDA op de stip had kunnen leggen, Lorenzo Scheffer werd zonder een bal in de buurt door een Verburch speler om zijn nek teruggetrokken en de scheidsrechter stond er bovenop.

De leidsman vond het waarschijnlijk niet genoeg voor een strafschop, en gaf beide kemphanen een gele kaart iets wat totaal onbegrijpelijk was.
De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Volgende week zaterdag speelt GDA de lastige uitwedstrijd aan de Nijkerklaan tegen Quick Steps aanvang 14.30 uur.