Voor GDA 1 eindelijk het zoet van de overwinning

2 - 5

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

8 oktober 2016 14:30

Hartog, J.P. den

GDA 1 moest zaterdag aantreden tegen het Leidschendamse SEV, de gastheren staan één plek boven GDA en hadden vooraf vier punten uit vijf wedstrijden behaald.
Het door de vele blessures getergde GDA stond met één punt op de onderste plaats en dus was het zaak om vandaag te gaan winnen om zo de achterstand op de onderste ploegen niet verder op te laten lopen.
Grote man aan GDA zijde was vanmiddag Fransesco Fens die na een 2-0 achterstand vier doelpunten waarvan één uit een strafschop voor de Loosduiners maakte.
Het trainersduo Knoester/Roerade kon vandaag geen beroep doen op Wesley van Maren, Dennis Jos, Marcel Pronk, Roy Hartman, Danny van Kesteren, Lorenzo, Scheffer en jeffrey v.d. Meer.

Nieuw in de basis startte vandaag doelman Sander van der Toorn, Danny Fens en Tim van Amerongen.
GDA had vanaf het begin het betere van het spel maar SEV onderbrak een aanval van GDA en in de counter scoorde zij na zeven minuten de openingsgoal 1-0.
Na vijftien minuten stond de wereld voor GDA op z'n kop want na een paar aardige aanvallen was het weer SEV dat scoorde, nu uit een hoekschop werd de 2-0 binnen gekopt. GDA toonde veerkracht en Fransesco Fens kopte geheel vrijstaand de aansluitingstreffer achter de SEV doelman 2-1. Een paar minuten later trok diezelfde Fransesco Fens de stand gelijk, Fens was het 16 meter gebied ingeslopen en met een zakelijk droge knal zette hij de 2-2 op het bord. Kort hierna had Fens weer een treffer op zijn schoen maar daar waar hij de eerste twee goals zakelijk was probeerde de spits het nu met een stift iets wat aan deze speler niet besteed was, zo gingen beide ploegen met een 2-2 stand de rust in..
Na de thee zette Fransesco Fens de Loosduiners vanaf de penaltystip voor het eerst vanmiddag op voorsprong 2-3, een SEV verdediger had bij een voorzet van Tim van Amerongen de bal met de hand beroerd.
GDA kreeg een aantal vrije trappen rond de het strafschopgebied van SEV en uit één van deze vrije trappen scoorde Fransesco Fens zijn vierde van de middag 2-4. In de 85e minuut bereikte een snelle uittrap van GDA doelman Sander van der Toorn Michael Nolet die zijn tegenstander wegzette en van een meter of 25 de bal over de SEV doelman heen schoot 2-5.
GDA was terecht blij met de eerste driepunter van dit seizoen en volgens trainer Nico Knoester smaakt het nu naar meer, "zeker als er binnenkort spelers van blessures de selectie gaan completeren hebben wij een ploeg die op dit moment te laag staat", Aldus de oefenmeester.

Volgende week speelt GDA een thuiswedstrijd tegen Runner-Up Verburch 1 aanvang 14.45 uur, vooraf aan GDA 1 speelt GDA 2 thuis tegen Ariston'80 2 aanvang 11.30 uur.