Voor GDA duurt ook deze wedstrijd 6 minuten te lang.

2 - 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

17 september 2016 14:30

Ditz, R.

GDA was zaterdag te gast in Maasdijk en speelde tegen de plaatselijke vv. Maasdijk stond vooraf met drie punten uit twee wedstrijden keurig in de middenmoot, GDA is met één punt in de onderste regionen van de ranglijst terug te vinden. Het trainersduo Knoester/Roerade ziet de ziekenboeg alleen maar groter worden en er is nog geen zicht op een herstellende speler die deze week weer aan zou kunnen sluiten. Nog steeds kunnen Marcel Pronk, Dennis Jos, Jeroen Barnas, Sander van der Toorn en Fransisco Fens om uiteenlopende redenen niet op het wedstrijdformulier gezet worden.

Het was GDA dat in het begin van de wedstrijd het spel trachtte te maken maar ook Maasdijk liet zich regelmatig voor het Loosduinse doel zien. Zo ging er een naar het leek ongevaarlijk schot rakelings langs de paal van het GDA doel. Eerste noemenswaardige voorval was eigenlijk geen voetbalmoment, GDA doelman Herman van Maren keepend in een vel geel shirt (daar komen juist wespen op af) werd in zijn onderarm gestoken. De scheidsrechter werd hierop geattendeerd en GDA verzorger Jan van der Meer loste het probleem voor Herman vakkundig op.

Aan de andere kant kwamen de kansen voor GDA maar het zou tot de 43e minuut duren voor de score werd geopend, Michael Nolet zette GDA op 0-1. Kort hierna had GDA de kans om de score te verdubbelen maar Lorenzo Scheffer (schot geblokt) en in de rebound Danny van Kesteren konden het doel niet vinden. Derhalve brak de rust aan met een 0-1 voorsprong voor GDA.

De tweede helft kwam Maasdijk meer opzetten maar in de fase tot de 74e minuut waren de grootste kansen voor GDA, eerst faalde Lorenzo Scheffer oog in oog met de Maasdijk doelman en met nog 18 minuten op de klok leek Nick Sadi op weg naar 0-2, Sadi bleef echter te veel richting keeper lopen en bracht zichzelf in een steeds moeilijkere positie t.o.v. de Maasdijkse doelman die met zijn voeten redding bracht. Aan de andere kant moest ook Herman van Maren met zijn voeten handelend optreden op een Maasdijkse inzet. Vlak hierna vergreep Wesley van Maren zich voor de tweede keer aan een tegenspeler en van de goed leidende scheidsrechter Ricardo Ditz kon van Maren inpakken en wegwezen. GDA met tien man verder en in die fase kreeg het in korte tijd 6 á 7 hoekschoppen op het Loosduinse doel te verwerken. Maasdijk rook de kans op een late gelijkmaker en scoorde die dan ook in de 86e minuut. Tussendoor kwam Rogier Beld in het veld voor Michael Nolet en ging Patrick Kruis met een blessure naar de kant , in zijn plaats kwam André Thibou. GDA doolde rond en was rijp voor de slacht, de Westlanders voelde dat en drukten nog meer vooruit. De winnende treffer viel in de 90e minuut en betekende de overwinning voor de Maasdijk bewoners. Net als vorige week liep de Loosduinse equipe in de slotfase tegen twee dure goals aan en duurde de wedstrijd helaas dus een minuut of zes te lang.

GDA moet verder en het is aan het de trainers Knoester/Roerade & Kloor/Weijsenveld om de rust binnen de gehele selectie te bewaren en alle neuzen dezelfde kant op te houden, want ook het tweede elftal dat met zes punten uit twee wedstrijden medekoploper was leed een nederlaag, tegen BSC’68 werd zaterdag met duidelijke cijfers verloren 7-2.

Volgende week spelen zowel GDA 2 om 11.30 uur tegen Schipluiden 3 als GDA 1 om 14.45 uur tegen het Wateringse KMD een thuiswedstrijd op Sportpark Madestein.