Naaldwijk 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

10 september 2016 14:45

Fonseca, O.A

GDA hield een punt over aan de eerste thuiswedstrijd van dit prille seizoen, tegen vv Naaldwijk werd een 2-0 voorsprong in de slotfase verspeeld 2-2.
Bij GDA zit de ziekenboeg op dit moment aardig vol, het duo Knoester/Roerade kon vandaag niet beschikken over Dennis Jos (kuitspier), Jeroen Barnas (hamstring),  Fransesco Fens (enkel), André Thibou (rug) en doelman Sander van der Toorn. Daarentegen was er een eerste basisplaats voor Phil Altimari die als voorzorg met een masker speelde nadat hij bijna genezen is van een gebroken neus.

Naaldwijk wilde in de beginfase hun stempel drukken door snel en hoog druk te zetten, GDA zag het aan maar voetbalde er soms aardig doorheen. Kansen vielen er in de eerste 20 minuten nauwelijks te noteren, het duurde tot na de eerste drinkpauze dat de Loosduiners aan de leiding kwamen. Een terugspeelbal leek wat hoog voor de doelman en Danny van Kesteren schatte het inderdaad goed in en blokte de uittrap van de doelman. De bal viel voor de voeten van Phil Altimari die op zijn beurt de bal naar de geheel vrijstaande Michael Nolet schoof, Nolet rondde bekwaam af 1-0. Naaldwijk wilde toch niet met een achterstand de rust in en gaf vlak voor rust nog even gas, dat resulteerde in een aantal hoekschoppen en één daarvan werd binnen het vijf meter gebied vlak voor GDA doelman Herman van Maren ingekopt, van Maren stond op de goede plaats en neutraliseerde de poging. GDA kwam met de schrik vrij en haalde ongeschonden de rust.

Na de thee speelde GDA verzorgder kreeg Naaldwijk nog nauwelijks kans en leek het een kwestie van tijd dat de rood/witten de score zouden uitbouwen. Dat gebeurde in de 78e minuut toen vier aanvallers op drie Naalwijkse verdedigers afgingen, Nick Brouwer zocht beheerst de  verre hoek wat 2-0 betekende. Hierna kreeg GDA nog een paar goede mogelijkheden om het duel echt in het slot te gooien, eerst verscheen Michael Nolet alleen voor de doelman maar die bleef de situatie de baas en vlak daarna schoot weer Michael Nolet via de vingertoppen van de doelman op de lat, de terugspringende bal viel helaas niet bij een GDA speler. Vlak daarna deed de ingevallen Tim aan de Wiel van zich spreken hij zette goed druk bij de doelman en ontfutselde aan de zijkant de bal, aan de Wiel zag echter niet zijn medespelers in geheel vrije positie staan en gooide de bal zonder te kijken voor het doel maar dat liep op niets uit. Vlak voor tijd kreeg Naaldwijk een strafschop, boosdoener was volgens de goed leidende scheidsrechter GDA verdediger Marcel Pronk die een overtreding gemaakt zou hebben. De strafschop werd feilloos benut en Naaldwijk kreeg weer hoop op meer 2-1.
In de volgende Loosduinse aanval waarin weer meerdere aanvallers op de uiteengereten Naaldwijkse defensie afgingen mikte Michael Nolet op de paal. In de extra tijd viel de gelijkmaker, een verre uittrap van de Naaldwijkse doelman bereikte op rechts een aanvaller en met een diagonaal geplaatst schot viel de bal in de verre hoek binnen 2-2.

GDA spelers stonden na afloop als een aangeslagen bokser met één punt waar het er drie hadden moeten zijn, het gevoel was slecht omdat de zeker lijkende overwinning toch nog door de vingers was geslipt.

Volgende week reist de Loosduinse formatie af naar Maasdijk waar de plaatselijke vv de gastheer is. VV Maasdijk is de competitie wisselend gestart, de eerste thuiswedstrijd werd door Maasdijk nog met 5-1 gewonnen maar deze competitieronde eindigde de wedstrijd in Wateringen tegen Velo in een 7-1 nederlaag.