3 - 0

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

3 september 2016 14:30

Pieterman, E.

GDA kon het zaterdag niet bolwerken tegen een fitter ogend Die Haghe, na een 2-0 ruststand zegevierden de Ockenburgh bewoners met 3-0. GDA mist door blessures nog steeds Jeroen Barnas en Dennis Jos en ook doelman Sander van der Toorn is nog niet speelgerechtigd omdat zijn overschrijving nog steeds niet rond is. GDA startte met in het doel Herman van Maren en de achterhoede bestond uit Patrick Kruis Marcel Pronk Wesley van Maren en Roy Hartman. Het middenveld moesten Danny van Kesteren Lorenzo Scheffer en de deze week van Haaglandia overgekomen Andre Thibou voor de aanvoer richting Nick Brouwer Fransesco Fens (ook zijn eerste basisplaats) en Michael Nolet zorgen.

In het begin van de wedstrijd zakte Die Haghe goed in met negen man rond het eigen 16 meter gebied en liet GDA aan de bal, echter bij balverlies van de Loosduiners schakelden de zwart/witten razendsnel om en werd ook gevaarlijk voor het GDA doel. Grote verschil op het middenveld was Die Haghe speler Mitchel de Bas, hij liep in z'n eentje bijna net zoveel als het gehele middenveld van GDA. De Bas liep constant vrij en was altijd aanspeelbaar daarbij had hij goed oog voor zijn medespelers. Die Haghe verscheen na een minuut of 10 steeds nadrukkelijker voor het doel van GDA doelman Herman van Maren, het was dezelfde van Maren die de eerste kans aan Die Haghe schonk. Van Maren zijn uittrap belande zo in de voeten van een tegenstander, maar die mikte met een lob op de lat. Na 20 minuten nam Die Haghe de leiding, de rechtersspits was Roy Hartman te snel af en zijn teruggetrokken bal werd via een GDA been achter Hermna van Maren geschoten 1-0.
GDA trok ten aanval en had bijna succes via Francisco Fens de spits speelde zichzelf vrij en wachte iets te lang waardoor er een verdediger de ingeschoten bal kon blokken. Fens raakte even later geblesseerd aan zijn enkel en moest zich voor de rust laten vervangen, Nick Sadi kwam in zijn plaats. Die Haghe zakte weer massaal in en kwam er telkens gevaarlijk uit. Zo ook de 41e minuut waar de rechtsback een crosspass gaf op de linksbuiten die de bal in één keer op zijn linker pantoffel nam en de bal verdween voor de tweede keer achter GDA doelman van Maren. In de laatste minuten voor rust werd er niet gescoord en dus ging Die Haghe met een 2-0 voorsprong de rust in. Na de rust was het Die Haghe dat de wedstrijd snel wilde beslissen, en dat lukte uit een hoekschop. Oud GDA speler Arnout Ooievaar zette zijn tegenspeler Blnd Ahmed weg en kopte vrij de 3-0 tegen de touwen. GDA kreeg aan het eind van de tweede helft nog twee keer een kleine kans om dichterbij te komen, eerst schoot de ingevallen Tim aan de Wiel diagonaal net aan de verkeerde kant van de paal langs en even later was Marcel Pronk bijna succesvol maar kon net niet de bal de juiste richting meegeven.
Zo pakte Die Haghe de eerste belangrijke driepunter en moet GDA volgende week op Sportpark Madestein op zoek naar de eerste punten als Naaldwijk op bezoek komt