0 - 2

Mannen, 1, Groep 2 29

27 augustus 2016 14:30

Gieles, I.P.

GDA speelde de derde wedstrijd van de 1e ronde in de KNVB beker in Kwintsheul tegen Quintus.  Beide ploegen waren vooraf al uitgeschakeld omdat zij in de eerste twee wedstrijden te weinig punten hadden vergaard om nog tot een kanshebber te horen. Quintus met nul uit twee en GDA met één punt uit twee wedstrijden konden PGS/Vogel (6 uit 2) niet meer achterhalen. Natuurlijk zien veel clubs de eerste ronde van de beker vooral als voorbereiding en ook het trainersduo bij GDA Knoester/Roerade zijn nog vooral bezig om een geheel te smeden.  De selectie is zo een slordige vijf weken in de voorbereiding op het nieuwe seizoen en krijgt nu wel steeds meer gestalte.

GDA miste in de basisopstelling Dennis Jos (kuitspier) en Jeroen Barnas (hamstring) maar dit gaf andere spelers weer de mogelijkheid om zich te laten zien. Quintus en GDA begonnen onder leiding van scheidsrechter Ivar Gielis in tropische omstandigheden aan de wedstrijd, en vooral GDA liet behoorlijk positiespel zien en speelde veelal op de helft van de tegenstander. Echter kwam het eerste gevaar van de Heulenaars, in de counter testte een Quintus speler GDA doelman Herman van Maren, maar die neutraliseerde de doelpoging bekwaam. De schik zat er bij GDA goed in toen Michael Nolet na een duel geblesseerd op de grond bleef liggen maar na het oplapwerk van verzorger Bert Knoester kon Michael toch verder. Echter wilde de GDA coaches en Michael Nolet geen risico nemen en voor Nolet kwam Lesley Kloor in het veld.  Scheidsrechter Ivar Gielis laste na 24 minuten een drinkpauze in, de warmte was voor de toeschouwers al flink merkbaar laat staan op een kunstgrasveld wat nog zo een vier graden extra warmte afstraalt en dus eiste dit bij de aanwezige veldspelers meer van hun fysieke krachten. Voor GDA kwamen er in die eerste helft een paar halve kansjes maar beide ploegen kwamen tot aan de rust niet tot score.

Na de dankbare verfrissing ging GDA in de tweede helft verder met waar het in de eerste helft mee gestopt was, en dat was behoorlijk positiespel. In de 53e minuut kwam GDA op voorsprong, Nick Sadi vond met een uitstekende steekpas de in de diepte lopende Tim aan de Wiel die de bal met rechts mee nam en met links de Quintus doelman het nakijken gaf 0-1.  GDA wisselde Wesley van Maren voor de eerstejaars senior Blnd Ahmed en hij mag ook terugzien op een prima invalbeurt. Gesterkt door de voorsprong ging GDA door en kwam, met Marcel Pronk in de verdediging, nauwelijks in problemen. Pronk was het absolute rustpunt en verdeelde het spel als een echte veldheer. Helaas moest de ingevallen Lesley Kloor in de tweede helft het veld met een lichte blessure weer verlaten en in zijn plaats kwam Rogier Beld de voorhoede completeren. In de 71e minuut verdubbelde GDA de score, een prima aanval over rechts met een één twee tussen Tim aan de Wiel en Nick Sadi kreeg als eindstation Rogier Beld en dat betekende de 0-2.  Scheidsrechter Ivar Gielis leidde bekwaam, hield de kaarten op zak en beëindigde na 92 minuten de wedstrijd .

Komende week gaat GDA zich voorbereiden op de seizoensopening, zaterdag 3 september is op Sportpark Ockenburgh het vooraf tot absolute kanshebber op de titel bestempelde Die Haghe de allereerste tegenstander in de competitie.

Tim aan de Wiel scoort de 0-1

Rogier Beld zet GDA op 0-2.