DWO 1

4 - 2

6 augustus 2016 14:30

Zaterdag speelde GDA zijn allereerste oefenduel van het seizoen 2016/2017 in Zoetermeer tegen DWO dat het komende seizoen in de derde klasse C uitkomt. Beide ploegen bestonden uit veel spelers en konden dus ook veel wisselen.

GDA speelde de eerste helft met Herman van Maren; Patrick Kruis, Blnd Ahmed, Kevin van der Valk, Roy Hartman; Ron Huisman, Lorenzo Scheffer, Danny van Kesteren, Mark Zoutendijk, Michael Nolet, Nick Sadi.

In de beginfase was het eerste echte werk voor GDA doelman Herman van Maren, de Loosduinse sluitpost neutraliseerde een één op één situatie en voorkwam daarbij een bijna zekere Zoetermeerse treffer. DWO kwam wel terecht op voorsprong, nadat GDA te snel uit wilde verdedigen nam DWO het speeltuig over en rondde af 1-0.

GDA verscheen in deze fase ook voor het Zoetermeerse doel maar spits Michael Nolet, die na lang blessureleed zijn allereerste minuten weer in wedstrijdverband maakte, miste op dit moment nog de scherpte maar ja wie eigenlijk niet in deze fase.

Toch was het Michael Nolet die GDA op gelijke hoogte bracht, zijn droge schuiver verdween buiten bereik van de DWO doelman in de verre hoek 1-1. Na de 1-1 kwamen er kansen voor GDA namens Zoutendijk, Nolet en Sadi maar voor rust werd er niet meer gescoord, dus gingen de ploegen met gelijke stand richting de thee. Aan GDA kant kwamen er in de tweede helft negen nieuwe spelers in het veld, alleen doelman Herman van Maren en centrale verdediger Blnd Ahmed bleven staan. De negen nieuwe Loosduinse namen waren Arthur Boekkamp, Marcel van der Harst, Tim van Ulden; Phil Altimari, Jeffrey van der Meer, Johan Verbrugge; Jeroen Mantel, Rogier Beld en Michael Vermeulen. GDA had in de eerste minuten wel een strafschop moeten hebben toen spits Rogier Beld voor het vijandelijke doel duidelijk in zijn rug werd gelopen toen hij net af wilde drukken, echter zag de Zoetermeerse leidsman het anders. DWO kreeg naarmate de tweede helft vorderde een duidelijk veldoverwicht en liep uit naar een 4-1 voorsprong, Jeffrey van der Meer had namens GDA het laatste woord en zette de eindstand van 4-2 op het bord.

Donderdag speelt GDA op het I.M. Martin Lunenburg j.r. toernooi van sv Houtwijk tegen KSD/Marine, de wedstrijd op het Rijnveld sportpark begint om 19.30 uur.