GDA stopt met zondag selectievoetbal

GDA stopt met zondag selectievoetbal

25 maart 2019 11:30


Helaas heeft GDA, net zoals meerdere voetbalverenigingen in de regio Den Haag, het besluit moeten nemen om te stoppen met het selectievoetbal op zondag.

GDA is een vereniging die met het selectievoetbal op zondag groot is geworden en deze beslissing doet dus ook veel pijn. Het is echter een weloverwogen beslissing geweest die alles te maken heeft met de alsmaar afnemende interesse om nog op zondag te voetballen. Niet alleen bij GDA, maar ook bij andere verenigingen in de regio West 2 die al eerder met hun zondagselectie zijn gestopt. Daar komt nog bij dat de 4e klasse in de regio West 2 komend seizoen 2019-2020 wordt  opgeheven en een seizoen later ook de 3e klasse. Om dan maar in de Regio Zuid 1 te gaan spelen (die vooralsnog blijft bestaan), is voor GDA helaas geen optie.

De huidige jeugdspelers zien, mede door de opheffing van de 4e en later de 3e klasse, geen toekomst meer in het zondagvoetbal en hebben massaal gekozen om op zaterdag te gaan spelen.

Kortom, dit jaar zal voorlopig het laatste seizoen zijn dat er bij GDA  op de zondag selectievoetbal wordt gespeeld. Voorlopig, want wie weet wat de toekomst ons brengt?

Boy Schoenmaker
Voorzitter van GDA

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!