GDA participeert in 'Madestein beweegt je 2019'! - RKSV GDA

GDA participeert in 'Madestein beweegt je 2019'!

GDA participeert in 'Madestein beweegt je 2019'!

6 maart 2019 16:15


Lag Madestein vroeger op de rand van Den Haag, tegenwoordig vormt het waterrijke parklandschap de natuurlijke, groene zone midden in de nieuwe stad. Het moment is gekomen dat Loosduinen en de snelgroeiende wijken aan de overzijde van de zuidelijke randweg Madestein niet alleen figuurlijk omarmen, maar het sport- en recreatiegebied vooral letterlijk gaan waarderen.

Ontdekkingsreis door Madestein
Madestein is al lang aantrekkelijk voor sporters en recreanten. Je roeit of peddelt via de sloten naar de vele meren met rustgevend viswater. Over de ruiterpaden draven de paarden van de maneges in de buurt. Het gebied telt drie voetbalverenigingen en een hockeyclub, die samen ruim 2500 leden op de velden van Madestein laten sporten. Elk weekeinde zijn er spannende wedstrijden te zien. Daarnaast wordt er jeu de boules gespeeld, hardgelopen en voor de training van lichaam (en geest) is er het nieuwe Calisthenics Park. Madestein biedt bijzondere flora en fauna en je maakt mooie, lange wandelingen door de natuur. Je bezoekt Pluk, oogst je eigen groenten en fruit en rust uit met een kop koffie en vers gebakken taart.

Vreemd genoeg kent heel Den Haag Madestein van naam maar veel Hagenaars hebben het park nooit zelf bezocht en alle unieke attracties met eigen ogen gezien. De drukke Lozerlaan lijkt wel een barrière te vormen. Misschien valt de toegang bij de Loosduinse Hoofdstraat niet onmiddellijk op, maar wie daar oversteekt staat meteen midden in de groene natuur. Gelukkig hebben velen die weg verkend en zijn daarna regelmatige bezoekers van het veelzijdige park geworden. Ook de veilige wandel- en fietsbrug van Kraayestein over de Lozerlaan, vooral bekend bij fietsers en hondenbezitters, brengt je meteen in het hartje van een ongekend fraai en rustgevend natuurgebied.

De nieuwe bewoners van Vroondaal en binnenkort Park Bloemendaal weten massaal de weg te vinden. Sterker nog, Madestein maakt het wonen in dit nieuwe en razendsnel groeiende deel van Den Haag extra aantrekkelijk. Je woont fraai en ruim in de nieuwe aanbouw van de stad en hebt om de hoek een gigantisch park om te sporten en te recreëren. Veel brochures van projectontwikkelaars besteden een apart hoofdstuk aan het groen van Madestein. Het is uniek om in een bruisende stad te wonen en toch volop van natuurlijke rust, afgewisseld met actieve sport, te kunnen genieten.

Madestein Beweegt Je 2019
Het park is met al zijn mogelijkheden en activiteiten helemaal klaar om tot nog grotere bloei te komen. Vandaar dat het Stadsdeel Loosduinen de aanzet heeft gegeven om Madestein in het zonnetje te zetten. De clubs en de initiatiefnemers van een groot aantal activiteiten werken samen om het hele pakket van sport en recreatieve beweging algemeen bekend te maken. Loosduinen vraagt aandacht voor het naburige park. En Den Haag komt met actieplannen om Madestein helemaal bij de stad te betrekken.

Op 18 mei a.s. is elke Hagenaar met het gezin en hun gasten welkom voor Madestein Beweegt Je 2019. Het gemeentelijke beleid om iedereen van jong tot oud naar buiten te lokken en in beweging te brengen wordt in Madestein in praktijk gebracht.

De organisatie is inmiddels in volle gang. Er wordt een sport- en recreatieroute uitgestippeld die langs alle attracties voert en elke bezoeker laat kennismaken met heel Madestein. Je kiest voor de hele route of het deel dat je interesseert. Verzamel je voldoende stempels dan speel je mee in de prijsvraag. De sportverenigingen SV Loosduinen, RKSV GDA en HC HDS organiseren op zaterdag 18 mei 2019 tal van extra activiteiten. De zaterdag is een reguliere competitiedag, dus je bent ook welkom om langs de lijn naar voetbal- en hockeywedstrijden te kijken. Elk punt op de route is een halte voor een activiteit, een bezienswaardigheid van Madestein en voor een (gezond!) hapje en drankje. Alle bestaande activiteiten in Madestein stellen zich voor aan het publiek. De ondernemers van zuid Den Haag krijgen de kans zich langs de route te presenteren. In het Calisthenics Park staan instructeurs klaar om je veilig de eerste bijna acrobatische toeren op de apparaten te laten oefenen.

Ook voor mensen op leeftijd is er van alles te doen en te beleven. Met of zonder alpinopet is jeu de boules voor iedereen mogelijk en het spelletje is net zo gezond als gezellig. Als je lekker door het park wandelt geniet je met elke stap van gezonde beweging. Bij die groep senioren staat wellicht de hengelsport in de belangstelling of de klaverjasmiddag bij één van de sportclubs. Kortom, Madestein Beweegt Je 2019 is voor iedereen, van jong tot oud, van fanatieke sportieveling tot ontspannen recreant. Welkom in Madestein geldt voor iedereen.

Je kunt er niet omheen
De komende maanden staat alles in het teken van Madestein Beweegt Je 2019. Binnenkort kunnen de winkeliers je er meer over vertellen. De folder ligt op hun toonbank en daarin wordt de sport- en recreatieroute en het volledige programma bekend gemaakt. Nu is er voor de ondernemers en de verschillende georganiseerde en informele activiteiten nog gelegenheid zich bij de initiatiefnemers aan te sluiten. Madestein is groot genoeg voor meer sportieve attracties, kraampjes met gezonde artikelen en informatiepunten over o.a. sport en bewegen in Den Haag Zuid. De projectontwikkelaars in de nieuwe woonwijken kunnen op 18 mei a.s. een open dag organiseren. Dan zien geïnteresseerde kopers met eigen ogen de unieke voordelen van het wonen met een fantastisch sport- en recreatiepark om de hoek.

Meer weten of aansluiten bij Madestein Beweegt Je 2019? madesteinbeweegtje@gmail.com

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!