,,Uiteindelijk telt de stand in mei 2019” - RKSV GDA

,,Uiteindelijk telt de stand in mei 2019”

,,Uiteindelijk telt de stand in mei 2019”

2 januari 2019 9:45


De zondagtak van GDA maakt moeilijke tijden door. De formatie van trainer Abdullah Sari (foto) is momenteel in 2C op zondag de hekkensluiter met respectievelijk vijf en zes punten achterstand op ESTO en RVC’33. Toch gaan de GDA-trainer en zijn selectie straks vol goede moed starten aan de tweede seizoenshelft.

Met gemengde gevoelens kijkt Abdullah Sari achterom naar de eerste seizoenshelft. Hij: ,,Ja, inderdaad tweeledig. Als je kijkt naar de resultaten, dan valt dat tegen. Kijk je naar het inpassen van eigen jeugdspelers, zeven om precies te zijn en de ontwikkeling die we nu meemaken in de speelwijze, dan is dat heel positief. Ik had wel verwacht dat we een minder seizoen dan het het vorige zouden draaien, maar wel in ieder geval ergens in de middenmoot. We lopen dus iets achter en moeten keihard werken om ons vlaggenschip de plek te bezorgen waar het thuishoort. Het geloof is er bij de spelersgroep en dat is het allerbelangrijkste om na de winterstop weer te “knallen met zijn allen”.

Jeugdspelers
Vooral het inpassen van zoveel jeugdspelers ziet Sari als een hoogtepunt. ,,Er dit dus dit seizoen al zeven spelers van Onder 19 gekomen. Zoiets is veel gemakkelijker op het niveau van de vierde klasse, maar waar wij spelen – tweede klasse – is dat niet altijd eenvoudig, omdat kleine fouten snel in een tegen doelpunt resulteren. Als dieptepunt van die eerste seizoenshelft beschouw ik wel de plaats waar we staan op de ranglijst. Maar, uiteindelijk telt alleen de stand in mei 2019!”

Gran Canaria
De zondagselectie van de Madestein-bewoners starten op 3 januari met de training. Traditiegetrouw bivakkeert de groep voor een trainingskamp op Gran Canaria. Sari: ,,We gaan van 5 tot en met 12 januari met 25 man, zoals ieder seizoen het geval is, naar het mooie Spaanse eiland Gran Canaria. Trainen onder goede weersomstandigheden met een druk programma vol met activiteiten, waaronder strandtrainingen en tweemaal in het stadion van Maspalomas met als laatste een wedstrijd in dat stadion op de vrijdag tegen het Haagse ODB.” De laatste jaren kwam GDA na zo’n trainingskamp in de competitie altijd sterk voor de dag. Terug in Nederland wordt er op 15 januari een oefenwedstrijd tegen HDV gespeeld en dan zit de voorbereiding erop en hervat GDA de competitie op 20 januari uit tegen Teylingen.

Veilig
Trainer Sari hoeft niet lang na te denken als hem gevraagd wordt naar de doelstelling voor die tweede seizoenshelft. Hij: ,,Dat is nu duidelijk het behouden van een plaats in de tweede klasse. En of er dan nog iets te halen valt, we zien het wel. Maar eerst zorgen dat we veilig zijn. Er komen nog meer Onder 19-spelers bij aan het einde van dit seizoen en kunnen verder bouwen aan de toekomst.”

Kampioen
De komende kampioen in 2C staat voor Sari wel vast: ,,Ik zou niet weten wie anders dan TACʼ90 kampioen zou moeten worden in deze poule. Het heeft verreweg de beste ploeg. Tempo, techniek en volwassenheid. Alles wat andere ploegen niet hebben.”

Een equipe van Haaglanden Voetbal verblijft al vanaf 2 januari op Gran Canaria en zal vanaf 5 januari ook GDA op de voet volgen, op weg naar eerherstel in 2C.

Bron: https://haaglandenvoetbal.nl/2019/01/01/abdullah-sari-gda-zo-uiteindelijk-telt-de-stand-in-mei-2019/

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!