Van uw Voorzitter - RKSV GDA

Van uw Voorzitter

Van uw Voorzitter

31 mei 2020 13:30


Mijn naam is Boy Schoenmaker, werkzaam als coördinator/uitvoerder bij een groot landelijk opererend bouwbedrijf en de huidige voorzitter van GDA. Veel leden zullen mij ongetwijfeld al kennen maar veel nieuwe leden nog niet. Daarom stel ik mij graag nog een keer aan jullie voor.

Ik ben inmiddels alweer 53 jaar en vader van drie jongens. Matthijs is 23 jaar en hij volgt de HBO-opleiding Communicatie, Justin is 19 jaar en hij volgt de HBO-opleiding Creative Bussiness en Noa is 16 jaar en hoopt volgend jaar zijn havo-diploma te halen. Daarna wil hij een opleiding volgen om analist bij FOX Sports te worden. Sport zit dus echt in ons dna. Ook ben ik al 24 jaar gelukkig getrouwd met mijn vrouw Marianne. We hebben elkaar leren kennen bij voetbalvereniging Celeritas waar ik tot mijn 28e heb gevoetbald. Door een blessure heb ik mijn sport helaas moeten opgeven, maar waar de ene deur sluit, opent er weer een andere: een carrière in de bouw.

Na het afronden van de mts-opleiding (op het gebied van Werktuigbouwkunde en Autotechniek) ben ik in eerste instantie als automonteur aan de slag gegaan. Via een sponsor van Celeritas ben ik in aanraking gekomen met de bouw en na tien jaar als timmerman gewerkt te hebben maakte ik de stap naar de uitvoering. Dat kon niet zomaar dus deed ik een avondstudie, hoewel dit niet meeviel omdat ik inmiddels ook al trotse vader was geworden van drie jongens. Nu ben ik werkzaam als coördinator/uitvoerder bij een groot landelijk opererend bouwbedrijf van alle soorten bouw- en servicewerkzaamheden.

Voordat ik voorzitter werd ben ik jarenlang actief geweest als trainer, begeleider en ook in de technische commissie. In mijn jeugdige jaren hielp ik met het trainen van jongere spelers, was ik leider van een jeugdteam en hielp ik met het organiseren van toernooien. Eigenlijk alles wat nodig was om een vereniging te laten functioneren. Toen mijn zonen Justin en Noa (Matthijs koos voor een andere mooie sport, namelijk volleybal) bij GDA begonnen te voetballen ben ik mij vrijwel direct gaan inzetten voor deze prachtige club. Eerst binnen de TC, daarna in de organisatie van het F-kamp en vervolgens ben ik lid geworden van de jeugdcommissie. Het geeft mij vooral veel voldoening om te zien hoe andere leden zich vermaken op de club en dat is waar al onze vrijwilligers het ook voor doen.

Na drie jaar mijzelf met veel plezier te hebben ingezet voor de jeugd begon ik met de bouw van ons huidige huis. Daar ging veel tijd in zitten dus legde ik (tijdelijk) mijn taken bij GDA neer. En hoe toevallig zijn we niet de enige GDA-leden die hier nu wonen en probeerden het tussenliggende plein zelfs te vernoemen naar GDA: het GDA-plein. Helaas trapte de gemeente Den Haag daar niet in… Toen het huis klaar was ben ik mij weer gaan inzetten voor de club en wel als jullie voorzitter. Ik zeg met trots als jullie voorzitter, want net als de rest van het bestuur zijn wij er voor jullie. Wij vertegenwoordigen de leden om de vereniging zo goed mogelijk te laten functioneren. We hebben dus jullie input nodig maar ook vooral jullie inzet. 

Tijdens de eerstvolgende Algemene Leden Vergadering moet het bestuur opnieuw gekozen worden door de leden, jullie dus. Aangezien het op dit moment lastig is om een ALV te kunnen houden in verband met alle huidige maatregelen, willen we dit naar een beter moment verplaatsen. Zodra het moment daar is willen we iedereen van harte uitnodigen om naar deze ALV komen!

Nu ik mijn achtergrond in vogelvlucht heb verteld, hoop ik dat ik iedereen snel weer kan verwelkomen voor een praatje op GDA. Wellicht spreekt het je aan en heb je zin om ook de schouders eronder te gaan zetten, want hoe meer leden helpen, hoe beter het uiteindelijk gaat met de club.

Op ieder gebied binnen de club kunnen we jullie hulp gebruiken.

Denk daarbij aan:

  • Bestuursleden voor het jeugdbestuur
  • Leden voor de Technische Commissie
  • Hulp met bardienst
  • Hulp met dagelijks onderhoud van het sportcomplex
  • Geïnteresseerden voor de toernooiorganisatie, zowel voor het GDA-toernooi als voor uittoernooien

 

Gelukkig hebben we nog steeds een groot aantal leden en vrijwilligers waarmee we de vereniging draaiende kunnen houden en zijn enorm blij met al jullie inzet! Maar extra hulp kunnen we altijd goed blijven gebruiken.

Geniet van de aankomende zomer en graag tot het nieuwe voetbalseizoen!

Met sportieve groet,

 

Boy Schoenmaker
Voorzitter GDA

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!