Update steunactie: Hartverwarmende reacties - RKSV GDA

Update steunactie: Hartverwarmende reacties

Update steunactie: Hartverwarmende reacties

1 mei 2020 9:15


Vorige week is GDA een crowdfunding gestart, genaamd 'Eén team, éen taak'. Een update na een week vol ontwikkelingen.

Een goede week na de start van de crowdfunding actie kijken we terug op de eerste resultaten. Inmiddels staat de teller op € 625,- en dat geld is door een hoop donaties mogelijk gemaakt. Maar waarom doneren mensen? Wat is de beweegreden GDA te willen helpen? Onderstaand een hartverwarmende impressie van onze donateurs:

Wil je de club ook helpen? Steun onze actie en samen slaan we GDA door de crisis heen! Doneren kan via de website, met een iDEAL betaling. Snel en simpel. Eén team, één taak. Kunnen we op je rekenen?

De actie is hier te vinden: Steun GDA in de corona crisis! Eén team, één taak.

----------------------------------------------------------------------------------------------

RKSV GDA. Rood-Wit. Peenbuikers. Madestein. Respect. Plezier. Club van het volk. Rijke historie. Al 98 jaar een begrip in Den Haag.

Ook nu de club op slot is gegaan door het coronavirus, staan bovenstaande waarden nog steeds als een huis. We missen het voetbal, de leden, de toeschouwers, de vrijwilligers, de gezelligheid. Kortom: de sfeer, saamhorigheid en het samenzijn. Iets wat onze club zo groot heeft gemaakt en ons maakt tot wie we nu zijn.

Het is fijn en ontroerend om te zien dat mensen die GDA een warm hart toedragen verschillende initiatieven zijn gestart. Denk aan de hulpactie voor eenzame en/of oudere mensen, maar ook aan de actie van Frank van der Burg om meer inkomsten te genereren voor de club.

Maar ondanks het laatste initiatief, kunnen wij ook niet ontkennen dat de club zeker een steuntje in de rug kan gebruiken. Geen mensen op de club betekent geen inkomsten uit de kantine en helaas lopen de kosten gewoon door. Voor elk organisatie betekent dit vroeg of laat een lastige situatie. Er dreigt een stevig tekort in de exploitatie en dat tekort kan in de toekomst voor ongewenste situaties zorgen. Denk hierbij aan bezuinigingen op activiteiten en allerlei initiatieven die geld kosten om onze leden het zoveel mogelijk naar de zin te maken.

Actie is gewenst. Hoe dan? Niet lullen, maar poetsen. Dat werk. Waar we goed in zijn. Helaas praten we over financiële bijdragen en we begrijpen maar al te goed dat niet iedereen iets kan missen. Maar alle beetjes, hoe klein of hoe groot ook, helpen. En alle beetjes maken ook iets groots. 

Over ongeveer 2 jaar, op 27 april 2022, bestaat RKSV GDA 100 jaar. 100 jaar! Veel mensen kijken hier al jaren reikhalzend naar uit. Wat zou het mooi zijn als we dan met elkaar het jubileium van onze bloeiende club kunnen vieren. Zonder corona. Zonder anderhalve meter. Positief, maar wetende dat we elkaar door deze moeilijke periode hebben geholpen. Samen sterker zijn geworden. En GDA nog eens 100 jaar laten bestaan.

Bij dezen dan ook de vraag of een ieder onze mooie club wil steunen in deze moeilijke tijd. Financieel. Maak er iets ludieks van. Denk aan alle broodjes bal pinda die je de afgelopen weken zou hebben gegeten en doneer dat bedrag aan de club. Of het aantal pilsjes dat je zou hebben gedronken. De bakken tomatensoep. De bekeuring die je anders zou hebben gekregen, omdat je (weer) langs de gele streep stond aan de Madesteinweg. 

Als je iets doneert, zet er dan bij wat je anders met het geld bij GDA zou hebben gedaan. De resultaten hiervan zullen we op de website zetten, zodat we ook met elkaar kunnen zien wat iedereen mist bij GDA. Want we missen elkaar en geld heeft de rol om het nog iets gezelliger met elkaar te maken. 

Doneren kan via de crowdfunding pagina: https://www.rksvgda.nl/673/3/en-team-en-taak/

Het zou fantastisch zijn als de actie slaagt. Bedankt voor ieders medewerking en hopelijk tot snel bij GDA!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!