GDA boekt eenvoudige zege bij de overburen.

6 februari 2022 15:45

Oefenwedstrijd sv Loosduinen 1 - RKSV GDA 1

GDA en Loosduinen troffen elkaar in een oefenduel op de thuisbasis van de SV Loosduinen, na een 0-2 tussenstand bij rust trokken de rooie bezoekers een 1-3 overwinning binnen.

Binnen twee minuten stonden de bezoekers op een 0-1 voorsprong, Didi Eesiah snoepte de bal af van een Loosduinen verdediger die dacht dat hij meer tijd had. De snelle linkerspits bediende Sander van der Ende op maat en voor hem was het een koud kunstje om Loosduinen doelman Pieter Blanken voor de eerste keer deze middag te passeren.
Vierdeklasser GDA was in de eerste helft oppermachtig aan het één klasse hoger spelende Loosduinen, het veldspel van de rooien was veel verzorgder dan sv Loosduinen dat eenmaal in balbezit het speeltuig dan ook door hun matige spel weer snel kwijt was. Bij een aantal blauwen zat er al vanaf de eerste minuten veel frustratie in hun spel wat in korte tijd tot twee keer toe door, laten we maar zeggen, een verkeerde vorm van inzet tot een klein opstootje leidde.
Na een half uur spelen verdubbelde GDA de stand, bij een balovername op de middenlijn braken vier GDA spelers uit en na een prima uitgespeelde aanval gleed Sander van der Ende de bal voor de tweede keer langs doelman Blanken, de bal rolde richting doellijn waar Samir nog net voor de doellijn het laatste zetje leek te geven 0-2. Na rust wilde de thuisploeg zich niet zo maar gewonnen geven en met een paar wissels en een aantal opportunistische wilde trappen naar voren probeerden zij wat onrust in de GDA defensie te stoken. Toch was het GDA dat juist de overburen in leven hield, Sander van der Ende werd door zijn medespelers twee keer prima voor het doel vrijgespeeld en daarbij ontstonden evenveel 100% kansen maar bij de eerste stond de GDA spits iets te ver voor de bal waardoor hij niet goed uit kon halen en de tweede kans vond van der Ende Loosduinen doelman Pieter Blanken op zijn weg. Een overtreding van twee Loosduinen verdedigers op Sander vd Ende werd door de scheidsrechter niet op waarde ingeschat, vriend en vijand waren het langs de kant eens dat dit toch een glaszuivere strafschop was.
Bij GDA maakte de 17 jarige doelman Rafe Rimmelzwaan in de 60e minuut zijn debuut in de hoofdmacht, trainer Ronald Paats laat Rimmelzwaan al geregeld met zijn selectie meetrainen en beloonde het talent met een invalbeurt. Helaas moest Rafe in de 75e minuut een tegendoelpunt toestaan maar mag hij toch terug zien op een verdienstelijk debuut. Loosduinen probeerde nog aan te zetten om er een gelijkspel uit te slepen maar met een droge schuiver zette Samir Ben Omar zeven minuten voor tijd het verschil weer op twee doelpunten. Twee minuten daarna leek GDA zelfs op weg naar een nog hogere score maar een inzet kon ternauwernood van de Loosduinen doellijn gehaald worden. Zo eindigde de Loosduinse derby in een duidelijke 1-3 overwinning van de Rooien op de Blauwen.

Volgende week speelt GDA een uitwedstrijd in Zoetermeer tegen SVO Buytenpark aanvang 14.30 uur.