Nabeschouwing 1e Legends Memorial ride - RKSV GDA

Nabeschouwing 1e Legends Memorial ride

Nabeschouwing 1e Legends Memorial ride

6 oktober 2021 9:45


GDA, rijdt zijn eigen Parijs-Roubaix. Lichtelijke overdreven titel maar toch.
Het idee ontstond toen Corona een beetje op zijn retour ging, na 1 ½ jaar aanpassingen, “mochten” we weer. In deze tijd zijn er een aantal GDA-ers overleden, iconen van GDA, Legends. In de afgelopen tijd konden we geen goed afscheid nemen, en zo ontstond het idee van deze dag. In het verleden werd er langs de lijn over deze GDA-ers gesproken, en bleven zij in herinnering.

WhatsApp_Image_2021-10-04_at_09.27.22.jpegWhatsApp_Image_2021-10-04_at_09.28.24.jpegWhatsApp_Image_2021-10-04_at_09.30.54.jpeg


Dat er behoefte aan was bleek wel uit het grote aantal deelnemers, 110, en met de nodige aanhang was de kantine goed gevuld.
De weersverwachting voorspelde niet veel goeds, aanwakkerende wind, 38 mm water.
En deze kwam volledig uit, ach dacht ik, organiseren we een tourtocht, staan we er met 5 man. Maar niets is minder waar.
Ondanks de enorme plensbui, rond half 10 is de kantine gezellig druk. Op 5 deelnemers na zijn alle 100 km rijders aanwezig !
Ook deelnemers van de 30 en 50 km zijn er.

En er waren berichten dat de er groepen waren die wat later starten.
Voor ons, de organisatie kan het niet meer stuk. Om 10 uur de sporthal in voor de groepsfoto, vervolgens de regen in, je moest ff door maar daarna viel het wel mee, plensbuien wisselde de regen af.
Maakte niet uit, er kwam al gauw voetbalhumor op de fiets. " Jongens denk je aan je goeie kleren" was nog een van de minste. De weg was bezaaid met blad en takken, dus de de waarschuwing was al gauw "takkezooi". Ik zelf reed in de bezemgroep, die "gewoon" een bakkie deed op het terras, 3 lekke banden en een vast gelopen wiel kregen. Maar na 103 km en 180 meter, kwamen we met een grote glimlach aan, en was de ontvangst in de kantine geweldig, en met een medaille rond de nek bleef het nog lang onrustig.

Cees, George, Piet zullen vast goedkeurend toe gekeken hebben.

Bekijk hier alle foto's

Een nieuwe traditie lijkt geboren, wat kan dit worden als het mooi weer is ?

Noteert u maar alvast in de agenda's :

Zondag 28 augustus 2022, 10.00 uur 2de GDA Legends Memorial.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!