GDA verliest eerste oefenduel bij SVC'08

8 augustus 2020 15:45

GDA speelde zaterdag een eerste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen 2020-2021.

De laatste wedstrijd van GDA 1 dateert alweer van zaterdag 7 maart toen het voor de competitie met 1-1 gelijk speelde tegen SEV. Iedereen weet inmiddels wat er na dat weekend gebeurde en nog steeds zijn we in de wereld maar met name in Nederland nog niet verlost van het coronavirus. Dat bleek ook afgelopen week toen twee spelers indirect te maken hadden met coronagevallen in hun nabijheid, gelukkig zijn beide spelers negatief uit die coronatest gekomen.

Zaterdag 8 augustus dus de opening tegen SVC’08 en de beide trainers Paats en Resman hadden voor deze wedstrijd 24 spelers ter beschikking, waar twee ploegen van werden gemaakt. Eén voor rust en één na rust alhoewel dat wat lastig werd toen er in de verzengende hitte wat spelers geblesseerd uitvielen. De 4-1 nederlaag was niet verrassend te noemen tegen een ploeg die twee klassen hoger speelt en al langer aan het trainen is. De vier goals werden door SVC’08 keurig verdeelt over twee helften, twee doelpunten voor en twee na rust. GDA scoorde gelijk na de 3-0 voor SVC’08 tegen, uit een prima indraaiende vrije trap van Sander van der Ende scoorde Justin Schoenmaker met het hoofd de 3-1.

Na de laatste wedstrijd op 7 maart heeft de selectie een grote verandering ondergaan want maar liefst twintig nieuwe spelers kwamen richting de GDA selectie. Ook is de TC van GDA donderdagavond rond gekomen met Danny van der Heijden, IMG_7516.jpegDanny is een oud speler van GDA en treed per directe aan als nieuwe verzorger bij de GDA selectie.
Danny, al jaren sportleraar in het onderwijs, is inmiddels bijna afgestudeerd als fysiotherapeut en wil graag zijn steentje bijdragen aan zijn oude club GDA. Ondanks de vakanties hadden Ronald Paats en John Resman veel spelers ter beschikking en de beide trainers hebben in deze wedstrijd een aardig beeld gekregen hoe een aantal spelers ervoor staan. Fitheid is nog het belangrijkste struikelblok bij veel spelers en daar zal de komende weken keihard aan gewerkt moeten worden. Ook waren er volgens trainer Ronald Paats voldoende lichtpuntjes , “een aantal nieuwe spelers hebben een goede verfrissende drive laten zien” .

Komende week traint GDA op dinsdag en donderdagavond waarna het zaterdag 15 augustus een thuiswedstrijd speelt tegen Ariston’80, de aanvang staat nog steeds op 14.30 uur maar kan als de hitte aanhoudt verplaatst worden naar een vroeger tijdstip.

Danny van der Heijden met zijn eerste veldwerk                         Justin Schoenmaker scoorde de 3-1