Madesteinweg 10
2553EC
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3978769

Vandaag stond in de 4e klasse C de topper GDA-BMT op het programma. GDA die tweede op de ranglijst staat en nog ongeslagen is, 3x winst en 1x gelijk, en BMT die eerste staat en alle vier de wedstrijden nog heeft gewonnen. Daarnaast zijn het twee ploegen met veel voetballend vermogen, dus maakten de vele toeschouwers zich op voor een aantrekkelijke en spannende wedstrijd op een zonovergoten Madestein.

Voor de wedstrijd nog een mooi gebaar van BMT door GDA een mooi en gepast cadeau aan te bieden vanwege het 100-jarig bestaan van GDA. Dit werd erg gewaardeerd door het bestuur van GDA en daarvoor nogmaals dank.

Aan de kant van GDA moest trainer Robin den Dulk weer wat sleutelen aan de opstelling vanwege de knie-blessure van spits Sander van der Ende, die hierdoor dit seizoen waarschijnlijk niet meer zal voetballen, en de afwezigheid van good old Dennis Lubout. Daarentegen was Wessel van Gaalen weer inzetbaar na 1 wedstrijd schorsing, werd Mark Okhuizen weer ingezet als spits en nam Arnout Ooijevaar zijn plek in de achterhoede naast Dennis Heemskerk in.

De wedstrijd ging het eerste kwartier redelijk gelijk op en beide ploegen speelden aanvallend. BMT won hierna steeds meer de duels, werd brutaler en werd zo langzaam aan de bovenliggende partij. GDA was vaak net te laat waardoor er onnodige overtredingen werd gemaakt. Zo kreeg GDA in de 17e minuut een vrije trap tegen op een plek waar je hem liever niet tegen krijgt, zo rond het 16 meter gebied. BMT nam deze vrije trap snel en slim waardoor GDA werd verrast en binnen 3 schijven lag de bal achter de verbouwereerde Alessandro Visser, 0-1. GDA dus iets van slag en probeerde terug in de wedstrijd te komen. Tot echte uitgespeelde kansen kwam het echter niet en was er vooral veel strijd op het middenveld. Het spel golfde op en neer en deelde GDA wat speldenprikken uit via Bradley Schoemaker over links en Noa Schoenmaker over rechts. BMT heeft op het middenveld een aantal creatieve spelers lopen en was BMT vooral in de omschakeling erg gevaarlijk. Zo ook in de 39e minuut. GDA leed voorin balverlies en BMT kwam er gevaarlijk uit en bereikte via een lange crossbal vanaf links hun spits die geheel vrijstond achter Arnout Ooijevaar. Hij kon op dit moment alleen nog maar een doelpoging voorkomen door de aanvaller onreglementair te stoppen, dus een penalty voor BMT en een gele kaart voor Ooijevaar. De penalty werd in eerste instantie knap gekeerd door Alessandro Visser maar ook hier was BMT scherper en feller en was een BMT speler eerder bij de gekeerde bal en was de 0-2 een feit. GDA moest nu echt uit een ander vaatje gaan tappen en was de rust misschien wel welkom om dit te gaan bespreken. Ruststand 0-2.

Trainer Robin den Dulk heeft de nodige omzettingen gedaan. Wat meer ervaring in de ploeg. Robin Boek verving de jonge rechtsback Jason van Oostrom en Jeroen Mantel kwam er in voor Jordy Taal. Het was nu zaak om de aansluiting te vinden. Dit door te scoren maar ook door agressiever te spelen en meer bepalend te worden. De agressie kwam er op een positieve manier middels Robin Boek zeker in en dan zie je dat de rest hier ook in mee gaat. GDA werd ook meer bepalend alleen ontbrak het nog aan doelrijpe kansen. Spits Mark Okhuizen werd vaak door de lucht gevonden, won zo goed als elk luchtduel, maar het vervolg was daar dan net niet. En zo creëerde GDA wel wat kansen, maar was de inzet net te slap of lag de keeper van BMT in de weg. BMT loerde in deze fase van de wedstrijd op de counter of probeerde het met afstandschoten. Lange tijd was dit het beeld van de tweede helft en begon BMT, wanneer de mogelijkheid daar was, met tijdrekken. Helaas voor BMT liet de scheidsrechter zich hierdoor niet van de wijs brengen en zou dit tijdrekken later in de wedstrijd ook nog eens verkeerd kunnen aflopen voor BMT. Maar kon GDA nu nog iets veranderen aan de stand? Er werden nog wat wissels toegepast aan GDA zijde. Tim aan de Wiel voor Noa Schoenmaker en Jayden van Zoelen voor Wessel van Gaalen. Eén op één achterin en vol op de aanval. We moesten wachten tot de 84e minuut. Weer een aanval van GDA, de bal wordt voorgegeven en komt terecht in een druk bezet zestienmetergebied, en nu wordt er een speler van GDA tegen het gras aangewerkt en een strafschop wordt gegeven. Arnout Ooijevaar achter de bal en schiet de 1-2 binnen. Dan zijn er nog maar, volgens de klok, 6 minuten te spelen en dan gebeurd er in de resterende minuten heel veel. BMT onder druk en na een tweede gele kaart aan BMT zijde komt BMT met 10 man te spelen. GDA valt alleen maar aan en de 90 minuten zijn inmiddels verstreken. De extra tijd gaat in en hoeveel tijd zal dit dan door het tijdrekken uiteindelijk zijn? In de 93e minuut wordt een aanval van GDA afgeslagen en BMT countert over rechts, zet voor en de 1-3 wordt onberispelijk binnen gekopt. Is het dan klaar?? Nee, in de 94e minuut slaat GDA gelijk toe. Tim aan de Wiel bereikt met zijn voorzet Justin Schoenmaker die de 2-3 binnen schuift. Hoe lang laat de scheidsrechter nog doorspelen? GDA blijft aanzetten, BMT vol in de verdediging, de bank van BMT schreeuwt om het einde van de wedstrijd, GDA krijgt een paar kleine kansjes, maar haalt de trekker niet over en dan fluit de scheidsrechter in de 98e minuut voor het einde van de wedstrijd. De ontlading bij BMT is groot en de teleurstelling bij GDA des te groter. Voor de (neutrale) toeschouwer was dit een geweldige wedstrijd en zeker ook reclame voor het amateurvoetbal, en mag ik aannemen dat deze twee ploegen zeker gaan mee doen om de prijzen. Volgende week speelt GDA om 15.00 uur uit tegen ODB.