Albardastraat 15
2555XP
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3681868

GDA speelde zaterdag 28 januari de allerlaatste wedstrijd in de eerste competitiehelft, het reisde daarvoor af naar de Albardastraat waar het aantrad tegen het Haagse RAS. GDA mistte ook deze wedstrijddag nog een aantal spelers die er al langer uit liggen en dat terwijl Robin Boek deze week ook nog door de griep geveld is.
Toch kon GDA coach Robin den Dulk voor deze wedstrijd nog een meer dan capabel team op de mat zetten, en is het goed te zien dat Frans Tettero steeds fitter wordt. De wedstrijd ontspon zich in een licht voordeel voor GDA maar voor de trouwe GDA volgers was te zien dat de thuisclub progressie heeft gemaakt t.o.v. de eerdere seizoenen dat deze wedstrijd op het programma stond. GDA kreeg een paar goede kansen, waarvan de grootste voor Dennis Heemskerk in de 27e minuut, om de score te openen. Helaas voor de Loosduiners werd de eerste helft met een 0-0 tussenstand afgesloten. In de tweede helft was RAS misschien nog iets meer gelijkwaardiger aan GDA, de geel/zwarten vonden elkaar op het middenveld prima zonder dat ze tot echte kansen kwamen en GDA speelde in die fase heel slordig. In de 65e minuut leek Jeroen Mantel op weg naar de 0-1 voor GDA maar alleen voor de doelman kwam de RAS keeper als winnaar uit het duel. De bal werd uitverdedigd maar GDA nam hem direct weer over, Dennis Heemskerk tikte de bal naar Femi Aboh die de ver voor zijn doel staande doelman met een lob kansloos liet 0-1. GDA had wat gewisseld en Michael van Zwam was met zijn snelheid meteen een plaag voor de linksback van RAS. Al snel moest de RAS verdediger Michael van Zwam van een actie afhouden, wat eerstgenoemde op een gele kaart van de goed leidende scheidsrechter Ahmet Koc kwam te staan. De RAS trainer voerde na de 0-1 achterstand een paar aanvallende wissels toe wat de thuisclub wat meer balbezit opleverde maar er geen ene kans uit voortvloeide. Pas in de eindfase toen Michael van Zwam de 0-2 voor GDA binnen schoot boog het hardwerkende RAS het hoofd, en was de moeizame zege een feit en de drie punten in de tas richting Sportpark Madestein.
Volgende week speelt GDA een thuiswedstrijd tegen Quintus dat zich, gezien de vele gele kaarten, zaterdag naar een prima resultaat heeft geknokt. Het behaalde een 2-0 overwinning op nummer twee DUNO dus kan GDA deze tegenstander niet onderschatten. Als oud GDA speler is het misschien leuk om de thuiswedstrijden wat meer te bezoeken daar de fotowand in de kantine steeds meer gestalte gaat krijgen en u zich misschien op één van de foto's zal herkennen.