Julialaantje 15 B
2282NW
RIJSWIJK ZH
tel. 070-3952288

Op een ijzig koud sportpark aan de Vredenburcherweg in Rijswijk trad GDA aan tegen Vredenburch. De Loosduinse formatie was geen schim van de laatste weken, vanaf de 20e minuut liep het alleen maar achter de bal aan en waren de Rijswijkers overal een stap eerder en sterker in de duels. De wedstrijd eindigde na een 2-0 achterstand bij rust in een 3-1 nederlaag.
Na een begin van wat schaakvoetbal opende Vredenburch in de 20e minuut de score uit een vrije trap, de bal werd keurig om de muur heen gekruld en eindigde achter GDA doelman Alessandro Visser in het doel 1-0. Vijf minuten later kreeg Nick Selier op zo een tien meter voor het vijandelijke doel een prachtkans maar zijn inzet was te wild en vloog hoog over. GDA speelde een matige wedstrijd en waren zoals gezegd kwam het overal net een stapje te laat, was het de wil om te winnen? De omstandigheden? Vredenburch, gewend aan hun slechte kunstgrasmat, had meer controle over de bal en was in de tegenstoot best wel gevaarlijk, zeker toen Dennis Heemskerk aan de linkerkant van het strafschopgebied makkelijk werd uitgespeeld en de spits de bal vrij in de korte hoek kon schieten 2-0.
Met deze stand zochten de ploegen de kleedkamer op waar GDA trainer Robin den Dulk de schone taak had om de koppen frisser aan de aftrap voor de tweede helft te krijgen.
GDA probeerde na de rust aan te zetten en tot iets van een veldoverwicht te komen maar in de 56e minuut ging dat faliekant mis. Robin Boek ging in zijn enthousiasme door jagen op een verdediger die zich er onderuit wurmde, de diepe bal op de linksbuiten was genoeg om de Vredenburch aanvaller één-op-één met GDA goalie Visser te zetten en voor hem was het een “koud kunstje” om zijn ploeg op een 3-0 voorsprong te zetten. Langs de kant was duidelijk dat het niet de dag van GDA zou gaan worden. Robin den Dulk bracht een aantal nieuwe spelers in de GDA team maar het spel werd er niet beter op. Jeroen mantel schoot nog wel de 3-1 voor GDA op het scorebord en in de absolute slotfase werd Arnout Ooievaar binnen de beruchte 16 meter onreglementair gestuit wat een 11 meter trap opleverde. Ooievaar zelf zag zijn strafschop gestopt worden.

Volgende week speelt GDA de laatste wedstrijd voor de winterstop op eigen veld tegen Semper Altius dat nog met 0 punten onderaan staat. Maar je weet als een ploeg al tien wedstrijden geen punt heeft gehaald komt een succesje steeds dichterbij dus is het voor GDA opletten dat hier geen onnodige punten worden verloren.