'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3978769

Zaterdag 26 november speelden GDA en Loosduinen “De Peenbuikersderby”.
Het was inmiddels alweer drie jaar geleden dat deze match voor het laatst in competitieverband gespeeld werd maar doordat Loosduinen vorig seizoen degradeerde spelen beide clubs weer in de vierde klasse.
Na een 1-0 ruststand voor de thuisclub eindigde het duel in een 3-0 overwinning voor GDA. De wedstrijd werd vooraf gegaan met een wedstrijd tussen oud GDA en oud Loosduinen (uitslag 3-2) waardoor het tijdstip naar 17.00 uur was gezet. Met veel publiek langs de lijn en de nodige rookpotten en vuurwerk zat de sfeer er vooraf al goed in.
sv Loosduinen probeerde vanaf de eerste minuut de fysieke duels op te zoeken maar het betere voetbal van GDA kwam langzaam maar zeker steeds meer aan de oppervlakte. sv Loosduinen had in de eerste helft welgeteld één schot uit een vrije trap die GDA doelman Alessandro Visser netjes naar de zijkant verwerkte. Er ontspon zich een leuk duel met GDA als beter voetballende ploeg en een Loosduinen dat er met kracht probeerde onderuit te komen. In de 28e minuut een aanval van GDA waar Jeroen Mantel werd aangespeeld, hij legde de bal op Tim aan de Wiel die door twee verdedigers werd gestuit, in zijn val kreeg aan de Wiel toch nog de bal bij Jeroen Mantel die met een droge schuiver Loosduinen doelman Pieter Blanken voor de eerste maal kansloos liet 1-0. GDA met een steeds beter spelende defensie bleef in die eerste helft redelijk makkelijk overeind, en ook het excellerende middenveld met een goede Jordy Taal voorop veroverde veel ballen.
De enige tegenvaller voor GDA in de eerste helft was het uitvallen van Bradley Schoemaker die met een hamstringblessure naar de kant moest, Femi Aboh kwam in zijn plaats.
De rust brak met een 1-0 voorsprong voor thuisclub aan. Na de rust kreeg GDA in de 50e minuut even buiten het Loosduinen strafschopgebied een vrije trap te nemen. Tim aan de Wiel en Nick Selier stonden achter de bal en het was Tim die met een fantastische trap de bal stijf de kruising in joeg en Loosduinen doelman Pieter Blanken voor de tweede keer deze middag kansloos liet. De blijdschap in het rode kamp was na de verdubbeling van de score zeer groot.
In de 61e minuut was er een vreemd incident, de tot dan toe goed leidende scheidsrechter Meuwese vond dat GDA speler Wessel van Gaalen teveel treuzelde met een inworp, van Gaalen wachtte op de speelbal die in de bosjes terecht gekomen was en kreeg een gele kaart. Dit betekende voor Wessel zijn tweede gele kaart waardoor GDA een dik half uur met 10 man verder moest. Het vuurtje werd door Loosduinen verder opgestookt en met veel fysieke kracht probeerden de blauwen het spelbeeld om te draaien. GDA bleef rustig en de verdediging kreeg het druk maar bezweek niet. Een tweede kansrijke vrije trap voor GDA van even buiten het 16 metergebied van Loosduinen verdween in de muur. GDA trainer Robin den Dulk wisselde Robin Boek voor Tim aan de Wiel en een paar minuten later kwamen Frans Tettero en Arnout Ooievaar bij GDA in het veld voor Jeroen Mantel en Noa Schoenmaker.
In de 72e minuut maakte Femi Aboh aan alle onzekerheid een einde, door een fout in de Loosduinen defensie stond Femi vrij voor het doel van Blanken en schoof hij de meer dan terechte 3-0 binnen.
In het resterende deel van de wedstrijd was GDA ondanks de numerieke minderheid toch nog de bovenliggende partij maar kwam er in de stand geen verandering meer. GDA klom door de overwinning een plekje en staat nu vijfde, sv Loosduinen zakte door de nederlaag daarentegen een plek en staat door de versterkte degradatie nog maar net boven de gevreesde streep.
Volgende week speelt GDA een uitwedstrijd tegen Vredenburch, de Rijswijkers staan met drie punten meer (19) uit hetzelfde aantal duels(9) één plaats boven de Loosduiners.