Dedemsvaartweg 405
2545DG
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3662390

Vorige week besliste GDA de wedstrijd tegen Duno in de laatste minuut van de wedstrijd. Vandaag was het niet anders en was het wederom GDA die het voor zichzelf moeilijk maakte.

Trainer Robin den Dulk moest voor deze wedstrijd even aan de tekentafel door blessures en een schorsing. Nick Selier en Justin Schoenmaker schoven hierdoor een linie op naar achteren en werden Arnout Ooievaar en Vince Vermeulen toegevoegd aan het middenveld. VCS heeft dit seizoen tot nu toe geen beste start gehad en is daarom gebrand om thuis 3 punten te behalen.

GDA begon op zich goed aan de wedstrijd en werd de bal geduldig rond gespeeld om uiteindelijk de ruimte voorin te vinden en kansen te creëren. Helaas kreeg GDA ook al vroeg een teleurstelling te verwerken nadat de jonge spits Noah Schoenmaker het veld moest verlaten met hoofdletsel omdat hij na een tackle met zijn hoofd hard in aanraking kwam met een reclamebord. Mark Okhuizen was zijn vervanger. Hierna werd het spel minder en werden de verkeerde keuzes gemaakt wanneer GDA in een kansrijke positie kwam. In plaats van de trekker over te halen werd er toch weer gekozen om een balletje breed te leggen waardoor de kans om zeep werd geholpen. Daar tegenover stond dat VCS ook 2 kansen kreeg waarvan er één op zeker tussen de palen moest maar ook hier werden de kansen niet verzilverd. 0-0 de ruststand en was het de taak aan GDA trainer Robin den Dulk om GDA anders voor de dag te laten komen in de tweede helft.

Het spel werd iets beter, maar echt veel kansen ontstonden er niet. Halverwege de tweede helft kreeg GDA nog de beste kans op de 0-1 uit een corner. Dennis Heemskerk toornde hoog boven iedereen uit, maar schampte de bal i.p.v. de bal vol te raken en verdween de bal naast de paal. VCS loerde op de counter maar de keeper van GDA, Alessandro Visser, had geen grote ingrepen nodig om zijn doel schoon te houden. Zoals de titel al aangaf sloeg GDA vandaag ook in de laatste minuten van de wedstrijd toe. Trainer Robin den Dulk wilde winnen en paste nog de nodige wissels toe, ging achterin één op één spelen en ging vol op de aanval. Benjamin Jayden van Zoelen, 17 jaar, werd als spits ingezet, en het was juist deze benjamin die er voor zorgde dat de 3 punten mee naar Madestein gingen. In de 89e minuut vond Femi Aboh over links Bradley Schoemaker die hierdoor vrijkwam en de bal bij de eerste paal kon inspelen op Jayden van Zoelen die niet nadacht en de bal beheerst binnen schoof, 0-1. Wederom was de ontlading groot en is GDA op de goede weg. Volgende week is GDA vrij en wordt er over 2 weken weer gespeeld, thuis tegen BMT.

Tekst: Bon van Gaalen
Foto’s: Berry Heemskerk