Madesteinweg 17
2553EC
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3978920

Loosduinen - GDA stond zaterdag 22 maart op het programma, en vooraf waren er al de nodige plaagstootjes. Zo plaatste GDA een artikel over de nachtelijke training van Ronald Paats met zijn Blauwuh en hing Loosduinen een pop in GDA shirt aan een strop bij de ingang van hun terrein waar de onsmakelijkheid vanaf droop.
Klokslag half drie betraden de beide teams het veld onder de nodige Rooiuh en Blauwuh rook.
Toen de rook opgetrokken was noteerden we de allereerste kans voor GDA, Dennis Heemskerk speelde zich door de Loosduinse verdediging heen en kwam oog in oog met de Loosduinen doelman die de bal tegen zijn lichaam kreeg aangeschoten.
Loosduinen antwoorden in de negende minuut met een schotje uit de tweede lijn waar GDA doelman Alessandro Visser geen moeite mee had. In de 14e minuut een snelle aanval over rechts, Bradley Schoemaker speelde Dennis Heemskerk aan die langs de Loosduinen doelman ging, op de achterlijn trok Heemskerk de bal terug op de inlopende Jeroen Mantel die de bal hoog over het verlaten Loosduinen doel schoot. Daarna een curieus moment van Jeroen Mantel, hij vond het nodig om vanaf de middenlijn een bal heel hoog terug te spelen richting zijn eigen doel, GDA doelman Visser kon met een uiterste inspanning een doelpunt voorkomen. Twee minuten later was er een goede actie van Bradley Schoemaker die de bal bij de eerste paal dropte, de intikker van Dennis Heemskerk werd een redding van de Loosduinen keeper en in de rebound schoot Jeroen Mantel de bal over. GDA verzande veelal in deze fase in het spelen van de lange bal waar de Loosduinen defensie wel raad mee wist. Het duurde tot vijf minuten voor de rust eer er weer iets noemenswaardig voor één van de doelen gebeurde, een afvallende bal werd door Nick Selier in één keer op de pantoffel genomen maar de bal ging hoog over. Aan de andere kant verscheen een Loosduinen speler, door een slippertje van een GDA verdediger, ineens oog in oog met GDA doelman Alessandro Visser maar ook die kon redding brengen. Vlak voor de rust waren er nog twee kansen te tellen, eerst schoot een Blauwuh hoog over het GDA doel maar Dennis Heemskerk kreeg weer een goede mogelijkheid om de score open te breken, weer kwam Heemskerk in een één tegen één situatie terecht en weer kwam de Loosduinen doelman als winnaar uit de bus.

Na de thee was de eerste kans weer voor GDA, Nick Selier vond uit een vrije trap het hoofd van Dennis Heemskerk die weer de Loosduinen doelman redding zag brengen. Tien minuten na de rust een onoverzichtelijke situatie in het strafschopgebied van GDA waar een bal uit het doelgebied werd geramd. Na een uur spelen  kreeg GDA spits Dennis Heemskerk weer een kans maar zijn kopbal verdween recht in de handen van de Loosduinen doelman. De wedstrijd kabbelde wat voort zonder echte kansen aan beide kanten. GDA voerde de druk iets op maar het duurde tot de 82e minuut tot Loosduinen bezweek, een vrije trap van Nick Selier werd door een eigen Blauwuh achter zijn doelman gekopt. GDA op rozen zou je zeggen zo vlak voor het einde maar Loosduinen wilde toch nog gaan voor dat ene punt, en dat kwam er want door een woud van benen rolde een inzet bij de tweede paal in het GDA doel 1-1. Bij het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter gingen de Blauwuh armen de lucht in. Voor de kleedkamer mochten we van beide aanvoerders een quotes noteren, Dennis Lubout vond dat zijn ploeg voor rust door het aantal kansen wat GDA gehad heeft op een goede voorsprong had moeten komen en was niet blij met het ene punt terwijl bij mondde van de blauwuh Tom Vrieling zei dat zijn ploeg zich het meest gelukkig mocht prijzen met de puntendeling.

Volgende week speelt GDA een thuiswedstrijd tegen het Rijswijkse Vredenburch , de eerste wedstrijd in Rijswijk werd destijds door GDA met 3-1 verloren.