Wijndaelerweg 9
2554BZ
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3235178

Zaterdag 19 november moest GDA op een ijskoud sportpark Ockenburgh aantreden tegen koploper PGS/Vogel, de wedstrijd eindigde na een 0-0 ruststand in een 2-2 gelijkspel. Beide clubs vonden dat te weinig, zag je het door een geel/groene bril gaf de ruststand niet het juiste krachtsverschil aan en zag je het door een rood/witte bril dan waren een groot aantal arbitraire beslissingen duidelijk in het nadeel van de Loosduiners en als je dan in de laatste tien minuten, terwijl je met een man meer op het veld staat, een 0-2 voorsprong weggeeft voelt het alsof je twee punten verliest.

De wedstrijd begon om 15.00 uur en het eerste wapenfeit kwam van de GDA aanvallers, Tim aan de Wiel kwam met een verdediger aan zijn zijde in schot-positie maar zag zijn knal naast/over zeilen. Drie minuten later was het PGS/Vogel dat op de Loosduinse deur klopte, GDA doelman Allesandro Visser kwam daar als winnaar uit de strijd. De wedstrijd was voor de toeschouwers van beide kampen nimmer vervelend met twee aanvallende ploegen die elkaar op het scherps van de snede bestreden. GDA aanvaller Tim aan de Wiel zag een inzet op de vuisten van de PGS doelman eindigen en in de 22e minuut leek Jeroen Mantel voor GDA, dat een aantal keren de ruimte in de PGS defensie vond, op weg naar de openingstreffer maar zijn schot was niet tussen de palen. Ook PGS/Vogel was gevaarlijk in de aanval want amper vier minuten na de kans van Jeroen Mantel was GDA keeper Allesandro Visser weer de baas na een vloeiende PGS/Vogel aanval. De wedstrijd bleef het aankijken waard en weer Jeroen Mantel testte de PGS doelman die ten koste van een hoekschop zijn doel schoon hield. In de 40e minuut de grootste kans voor de thuisclub, na een mooie aanval schoot een (pech)Vogel speler de bal in zeer kansrijke positie ruim naast. Twee minuten later weer een aanval van PGS/Vogel en een schot op het GDA doel werd half verwerkt door de doelman, een speler die op het moment van het schot in buitenspelpositie stond werkte de bal in het doel maar de scheidsrechter zelf had al buitenspel geconstateerd, PGS/Vogel was het niet eens met de beslissing maar ja dan krijg je het weer “die groen/gele bril hé”. De rust brak ondanks de kansen met 0-0 aan.
De tweede helft begon met een sterker wordend GDA maar ook PGS/Vogel kwam tot een aanval in het begin en dit resulteerde in een hoekschop voor de groen/gele formatie, in het strafschopgebied gaf de nummer 11 van PGS die ook in de eerste helft het fysieke niet schuwde een elleboog aan GDA speler Nick Selier, de scheidsrechter trok meteen de rode kaart en zo ging de wedstrijd in de 53e minuut met 10 tegen 11 verder.
In de 61e minuut een goede aanval van GDA waar Tim aan de Wiel zijn tegenstander te snel af was en de bal bij de tweede paal liet vallen waar Jeroen Mantel de bezoekers op een 0-1 voorsprong zette. Vier minuten later leek GDA op rozen te zitten want een diepe bal werd door Noa Schoenmaker op waarde ingeschat en de bal viel precies tussen Schoenmaker aan de ene kant en een verdediger en doelman aan de andere kant, de keeper trapte finaal over de bal heen en Noa schoof de 0-2 voor GDA binnen. In de 71e minuut paste GDA trainer Robin de Dulk een dubbele wissel toe Arnoud Ooievaar en Jayden van Zoelen kwamen in het veld. Tot de 75e minuut wonnen GDA spelers veel van hun duels maar gek genoeg hielpen de Loosduiners zelf de thuisploeg in dat laatste kwartier in het spreekwoordelijke zadel. Veel onnodig balverlies aan Loosduinse zijde gaf PGS/Vogel een schwung en de groen/gele gooide alles in de strijd en nam het heft in handen. Dit resulteerde in de 81e minuut tot de aansluitingstreffer, de GDA assistent scheidsrechter vlagde voor buitenspel maar na overleg van een veel te veel in de wedstrijd discussiërende scheidsrechter Stolwijk keurde de treffer toch goed. GDA verloor veel ballen en schoot alles zomaar naar voren in de hoop op meer maar de ballen kwamen even snel weer terug. In de 87e minuut kwam een PGS/Vogel speler aan de linkerkant in balbezit en die schoot meteen de bal langs een niet goed opgestelde GDA doelman binnen 2-2. PGS/Vogel rook dat er meer in zat maar na vier minuten floot de scheidsrechter deze wedstrijd de geschiedenisboeken in.
Volgende week speelt GDA een thuiswedstrijd tegen overbuurman sv Loosduinen, let op deze wedstrijd begint pas om 17.00 uur.