GDA beslist binnen 4 minuten de wedstrijd tegen HPSV!!!

2553EC
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3978769

De competitie is vorige week weer begonnen voor het elftal van GDA 1.
Na het gelijke spel (2-2) van vorige week uit tegen Quintus stond nu de eerste thuiswedstrijd op het programma tegen HPSV. Waar GDA tegen Quintus 3 punten vergat mee te nemen was het nu van belang om de eerste 3 punten in Madestein te pakken.
Na een onrustig en rommelig begin van de wedstrijd waarin HPSV de eerste echte kans kreeg sloeg GDA na 11 minuten toe. Een mooie aanval over links kwam uiteindelijk bij Justin Schoenmaker terecht die op zijn beurt de bal netjes teruglegde op de Jordy Taal die de bal buiten het bereik van de keeper strak en laag binnenschoot. In dezelfde minuut sloeg GDA weer toe, want direct na de aftrap van HPSV werd de bal gelijk overwonnen en binnen luttele seconden werd Sander van der Ende in stelling gebracht door Noa Schoenmaker en was de 2-0 een feit.
HPSV was het spoor bijster en GDA ging vol door.
In de 14e minuut was het weer Sander van der Ende die het net vond na een assist van Jordy Taal 3-0 en 1 minuut later schoot Noa Schoenmaker de 4-0 binnen op aangeven van Bradley Schoemaker.
De wedstrijd leek hiermee al beslist te zijn.
HPSV mocht in de 21e minuut een corner nemen. De bal kwam achter in het zestienmetergebied terecht waar een speler van HPSV de bal in één keer volleerde en de bal onberispelijk binnenschoot, 4-1.
GDA bleef ondanks het tegendoelpunt de wedstrijd controleren en bleef kansen creëren. In de 37e minuut kreeg GDA een directe vrije trap mee op zo’n 17 meter van het doel van HPSV. Bradley Schoemaker krulde de bal schitterend over de muur achter de kansloze doelman van HPSV, 5-1. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft was het spel wat minder dan in de eerste helft, maar kansen waren er genoeg om de voorsprong nog verder uit te bouwen in deze sportieve wedstrijd.
Uiteindelijk werd de eindstand, 6-1, bepaald door Femi, die zijn invalbeurt mocht belonen met een doelpunt op aangeven van Justin Schoenmaker.
De eerste 3 punten zijn binnen.
Volgende week komt DUNO in Madestein op bezoek die tot nu beide wedstrijden heeft gewonnen.