Madesteinweg 10
2553EC
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3978769

GDA was zaterdag 16 april gastheer voor het Haagse ODB, een supermooie zaterdag in dit paasweekend op Sportpark Madestein zorgde ervoor dat veel toeschouwers elders hun vertier zochten en er dus een matige bezetting langs de lijn was. Er waren wel wat toeschouwers die ODB hadden gevolgd richting Madestein waaronder good-old ODB supporter Leo van der Kroft met zijn vrouw die vandaag twee clubs tegelijk kwamen aanmoedigen en heerlijk op de zonnige tribune hadden plaatsgenomen. Nadat de thuisclub voor de rust op een 1-0 voorsprong was gekomen eindigde het duel in een ruime 6-0 zege voor de Loosduiners.

Lang hoefden de wel opgekomen Loosduinse toeschouwers niet op een doelpunt te wachten want na een half kansje aan ODB zijde was het Didi Eesiah die GDA al in de tweede minuut op 1-0 zette, de assist van Gökmen Coban leek te smoren bij twee ODB verdedigers maar die konden beide geen keuze maken waardoor de bal doorrolde voor de voeten van Eesiah die de openingsgoal voor GDA op het scorebord zette. Tien minuten later was het weer Gökmen Coban die alleen op ODB doelman Swillens afging maar waar Coban in de laatste duels voor eigen succes ging legde hij nu de bal af maar daar kon een ODB verdediger nog net de bal langs de voor hun goede kant van de paal glijden. In die beginfase was er ook een goede kans namens Sander van der Ende voor GDA maar Sander kreeg de bal niet goed onder controle. De eerste helft eindigde met een licht veldoverwicht van ODB maar tot echte kansen kwamen de blauw/witten nauwelijks tot niet. Na rust, waarin Sander van der Ende in de GDA kleedkamer was achtergebleven, een veel sterker GDA dat met de ingevallen Noa Schoenmaker veel ruimte creëerde en meteen vijf minuten na rust leverde dat de volgende goal op. Didi Eesiah schoot tussen de ODB verdedigers inclusief doelman een rebound binnen 2-0. Na het tweede doelpunt van Didi Eesiah wisselde GDA trainer Ronald Paats de buitenspeler voor Samir Ben Omar. GDA rook de kans op een grotere overwinning en zag de ODB verdedigers naar adem happen, goed druk zetten van GDA leverde veel balverlies aan Haagse kant op. Na een uur spelen werd de vrij staande Noa Schoenmaker op rechts gevonden en binnen de 16 meter van de tegenstander werd Schoenmaker onreglementair naar het gras gewerkt, de toegekende strafschop werd afgerond door Arnout Ooijevaar al zat ODB doelman Swillens er nog dichtbij 3-0.  Vijf minuten later een goeie actie op links van Samir Ben Omar die de bal voor het doel bracht en Noa Schoenmaker kon ongehinderd 4-0 intikken. ODB kwam er niet meer aan te pas en Gökmen Coban pikte op aangeven van Noa Schoenmaker zijn goaltje mee 5-0. Tien minuten voor tijd bekroonde Samir Ben Omar zijn goede invalbeurt met de zesde treffer van de Loosduiners en zette daarmee de eindstand op het scorebord.Twee minuten later bracht Ronald Paats drie verse wissels in het veld, Joshua van de Wetering, Michael van Zwam en Hassan Aknouch kwamen in het veld voor Jeroen Mantel, Wessel van Gaalen en Gökmen Coban. Heel de GDA hoofdmacht mag terugzien op een goede wedstrijd maar Man Of The Match werd Gökmen Coban die bij vier van de zes doelpunten direct of indirect was betrokken.
Volgende week zaterdag speelt GDA een uitduel tegen GSC Esdo dat deze speelronde nipt met 0-1 verloor van hun buren VCS.