Wijndaelerweg 9
2554BZ
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3235178

GDA speelde zaterdag 21 mei een uitwedstrijd op sportpark Ockenburgh tegen Toofan, de Loosduiners zegevierden na een moeizam eerste bedrijf met 0-5. Zoals gezegd allezins makkelijk ging het niet want op een gort droog en zeer hobbelig veld waren de bezoekers niet echt in hun element. Om een beeld voor de oude GDA leden te schetsen, dit hoofdveld zag eruit als het hoofdveld van GDA 20 jaar geleden alleen met iets meer gras, grensrechter Bonny van Gaalen voelde zich daarom wel thuis op dit veld en dacht eraan om zich in de rust om te kleden en in te vallen. Die eerste helft verliep zoals gezegd zeer stroef, GDA kwam vrij vroeg door een doelpunt van Gökmen Cobain met 0-1 aan de leiding en de meegereisde supporters gingen er na de 17-0 van vorige week eens lekker voor zitten. Na 45 minuten en een aantal kansen stond de teller nog steeds op 0-1 en zat de thuisploeg ook nog steeds met deze minimale achterstand in het spreekwoordelijke zadel. Na de rust, waarin de GDA koppen weer fris het veld opkwamen, liep de score toch nog op want door doelpunten van Sander van der Ende 2x - Gökmen Coban - Samir Ben Omar en Noa Schoenmaker werd een 0-5 overwinning binnen gehaald. De score had nog flink hoger uit kunnen pakken maar een redelijk goede doelman lag vaak in de weg en ook haalde zijn ploeggenoten een paar ballen van de lijn.
GDA staat nu, met nog twee duels te gaan, op de derde plaats en leidt het de dans in de derde periode dus lijkt een toetje haalbaar. Ook door de stand op de ranglijst lijkt het met een naderend kampioenschap voor Houtwijk of MSV'71 dat GDA eventueel bij het mislopen van de derde periode de belangrijkste kandidaat voor een vervangende periodetitel is. Volgende week spelen de mannen van trainer Ronald Paats een thuiswedstrijd tegen Wanica en in die wedstrijd kan GDA 1 nacompetitie veilig stellen.