Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 15

de Voscuyl 19
2341BJ
OEGSTGEEST
tel. 071-5171463

GDA speelde, in de nieuwe shirts van de bekende hoofdsponsor Zwennes, de tweede bekerwedstrijd tegen FC Oegstgeest. In 2016 is FC Oegstgeest geboren uit een fusie tussen UDO en v.v.Oegstgeest en is een prachtige grote club op Sportpark De Voscuyl ontstaan. Na een 1-0 ruststand in het voordeel van de gastheren, was het invaller Michael van Zwam die in de tweede helft bij alle doelpunten direct en indirect betrokken was. Zelf scoorde Michael twee keer de gelijkmaker voor GDA (1-1 en 2-2). De overtreding binnen de eigen zestien, Michael van Zwam trok opzichtig aan de arm van een tegenstander, was voor de goed leidende scheidsrechter aanleiding om de thuisclub een strafschop te geven.

De eerste helft was Oegstgeest duidelijk de bovenliggende partij, GDA speelde slordig en de Oegstgeestenaren zette snel druk zodat de Loosduiners de bal niet lang in bezit konden houden. Kansen waren er nauwelijks te noteren in de 38e minuut kwam er een voorzet van de rechterflank die hoog langs het GDA doel vloog, de linker spits pakte de bal op en legde het leer panklaar voor een inlopende middenvelder die buiten bereik van GDA doelman Alessandro Visser in de verre hoek knap raak schoot 1-0.

Na rust ging Oegstgeest verder waar het voor rust mee bezig was, maar het kon geen uitgespeelde kans creëren. GDA veroverde in de 52e minuut middels de na rust ingevallen Michael van Zwam op de middellijn de bal waarna van Zwam zijn goede actie koeltjes afrondde 1-1. Welgeteld drie minuten later beging dezelfde Michael van Zwam in het eigen strafschopgebied een domme overtreding waardoor de bal op de stip ging die onberispelijk werd binnengeschoten 2-1.  In de 64e minuut nam Jeroen Mantel een hoekschop die door Michael van Zwam in de verre hoek werd gekopt waardoor GDA weer op gelijke hoogte kwam 2-2. FC Oegstgeest probeerde het in de slotfase met lange ballen nog wel om het GDA moeilijk te maken maar onder aanvoering van het gelegenheid centrale duo de neefjes Robin Boek en Arnout Ooijevaar bleef de verdediging overeind en zo eindigde het duel in 2-2.

Volgende week speelt GDA wederom een uitwedstrijd dit keer is Verburch aan de Arckelweg in Poeldijk de tegenstander.