Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 15

Arckelweg 20
2685SM
POELDIJK
tel. 0174-246136

Zaterdag 18 september stond de derde bekerwedstrijd op het programma, in een prachtig najaars zonnetje was het publiek ruim opgekomen. Na vorige week het gelijke spel bij derdeklasser Fc Oegstgeest was de Loosduinse formatie, ondanks de vele afwezige, met het nodige zelfvertrouwen naar Poeldijk afgereisd. In de warming up kwam de eerste tegenslag in de vorm van Samir die geblesseerd moest afhaken. Verburch en GDA waren een kwartier onderweg waarin Verburch meer balbezit had maar GDA nauwelijks in de problemen kwam. Na een kleine 20 minuten een Poeldijkse aanval waarin door een onbesuisde actie van Gökmen Coban een aanvaller ten val kwam, scheidsrechter Smit legde de bal op 11 meter. GDA doelman Alessandro Visser koos de verkeerde kant waardoor de 1-0 op het bord kwam. Een kleine tien minuten later was het al 2-0 door een vlotte aanval van Verburch zijde. En weer vijf minuten later beroerde Robin Boek binnen zijn eigen strafschopgebied de bal met de hand waardoor de bal voor de tweede keer op de stip ging. Visser koos nu wel de goede kant maar kon niet genoeg pareren en moest toch vissen waardoor de Poellukkers nog voor rust op een comfortabele 3-0 kwamen. Na de rust was het een Verburch aanvaller die in de eerste minuut een gigantische kans huizenhoog over het GDA doel schoot. Mede door het slordige spel van Verburch kwam GDA iets beter in de wedstrijd en een Loosduinse voorzet van Sammy Koopman werd door een Verburch verdediger over zijn eigen doelman heen verlengt 3-1. Binnen vijf minuten scoorde Sammy Koopman vanuit de draai de aansluitingstreffer 3-2. Verburch herstelde zich en mocht van de GDA defensie binnen het 16 meter gebied rustig door combineren waardoor het weer een 5-2 voorsprong nam. Sammy Koopman verlichtte de pijn iets door het derde doelpunt voor zijn rekening te nemen, hiermee was de eindstand 5-3 op het scorebord gekomen.
Volgende week begint voor GDA 1 de competitie met een uitwedstrijd tegen Wanica Star 1, de wedstrijd op Sportpark Escamp aan de Melis Stokelaan start om 15.00 uur.